NFL

Kegyetlen mészárlás vagy kínkeserves győzelem?

Mit hoz vajon az NFL 15. fordulójának első mérkőzése, amely az NFC West csoportrangadója lesz?

A tévedés lehetőségét fenntartva, mi nem emlékszünk az idei szezonból olyan mérkőzésre, amelyen ilyen gigászi hendikepet állapítottak volna meg a bukik, vagyis papíron az idény legtutibb meccsét játsszák péntek hajnalban a CenturyLink Fielden. Valóban nehéz is lenne érvek özönét felhozni a Los Angeles Rams mellett, amely Seattle-be látogat, de talán a bukmékerek által megállapított hendikepből lehet profitálni.

A Kosoknál a héten edzőváltás volt, Jeff Fishert kivágták (így egyelőre nem lesz egyedüliként csúcstartó a legtöbb vereséget szenvedett trénerek tekintetében), míg helyére ideiglenesen John Fasselt, a gárda special team-edzőjét nevezték ki. Habár a Rams playoff-esélyei rég tovaszálltak, azért nem lehet azt mondani, hogy tét nélküli lenne számukra a következő három mérkőzés, ugyanis még van esélyük megelőzni az Arizona Cardinals együttesét, amely még akkor is bravúrral érne fel, ha nem jelentene rájátszást. Ehhez azonban újjáépítésre lesz szükség, amihez megfelelő megoldás lehet Jared Goff személye. Az 1/1-es választott egyelőre nem tett le sokat az asztalra, ám a szakértők szerint még nem kell temetni.

Az ideiglenes stábbal dolgozó, L4-ben lévő Rams tehát így utazik a szezon végére magára találó Seahawkshoz és bizony van esélyük legalább szorossá tenni a csoportrangadót. Habár a Hawks csoportgyőzelme nemigen forog veszélyben, a Wisconsinban elszevedett 38-10-es vereség rávilágított, hogy a csapat még nincs a topon. Aggasztó lehet Pete Carrollnak, hogy irányítója nagyon gyengén játszott (öt interception) a múlt héten, valamint az is, hogy még ez a nagyon gyenge Packers-védelem is tíz ponton tartotta a csapatát. A Hawks játékosai ráadásul nem is boldogok igazán, vasárnap késő este még a fagyos tundrán kergették a disznóbőrt, így nem lenne csoda, ha kicsit nehezen regenerálódnának péntek hajnalra.

"Odavágnám Roger Goodellt teljes felszerelésben egy vasárnap késő esti mérkőzésre a fagyos tundrára Green Bayben, aztán megnézném, mikor is érkezik munkába hétfő reggel" - nyilatkozta Richard Sherman.

A mérkőzésre kínált 16-os hendikep igencsak nagynak tűnik, emlékezhetünk, hogy a Rams hazai pályán bombameglepetésre elkapta a Seattle-t. Ezen kívül azonban a kilenc vereségükből négy is legalább ennyi egységgel született meg, míg a Hawks csupán kétszer nyert 13+ ponttal.

Az elmúlt években sem beszélhettünk egyáltalán laza mérkőzésekről, 2009 óta két alkalommal is 17, egyszer pedig 18 ponttal nyert a Seattle, tehát a Rams mindig ott mozgott a határon.

Tény, hogy sok-sok tényező szól a szól a sima kiütés mellett, de véleményünk szerint ez egy kevés pontos, szoros találkozó lesz, nem pedig egy 48-10.

hatharom.com
41.5 pont alatt
@1.55