Darts-vb

Nyerj álomutazást a Premier League döntőjére!

  • Cesc18

Néhány óra és elrajtol a 2017-es PDC darts-világbajnokság. Felvezető sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk, melyben a TV-közvetítésekben közreműködő PDC Hungarian Fan Club életébe nyerünk egy kis betekintést, illetve lerántjuk a leplet egy nagyszabású nyereményjátékról is.

Kulisszatitkok

Biztosan sokan tudjátok, hogy a PDC Hungarian Fan Club oroszlánrészt vállal abban, hogy a világbajnokság alatt napról-napra igazán minőségi közvetítést kapunk. Az oldal adminjaival - akik nem mellesleg a Sport TV szakkommentátorai -, Ziegenhám Medárddal és Vereczkey Lajossal már megismerkedhettetek, hiszen velük többek között a tavalyi világbajnokság alatt is együttműködtünk. Őket korábban már kifaggattuk, nem is voltak szűkszavúak a PDC vb-vel kapcsolatban, ám szerettünk volna egy kis betekintést nyerni a háttérmunkákba is, így ismét "mikrofonvégre" kaptuk őket, illetve a csapat többi tagját.

Hiszen Medárd és Lajos nem győzi hangsúlyozni, hogy a színvonalas közvetítések nem valósulhatnának meg a háttérben serényen dolgozó klubtagok nélkül. Ezúttal hárman segítik majd a kommentátorok munkáját, köztük az a Bata József, akivel idén tavasszal hétről-hétre találkozhattatok oldalunkon, hiszen ő is rendre latolgatta az esélyeket a Premier League-meccsekkel kapcsolatban, és nem volt rest tippelni sem. Józsi elmondta, hogy a család és a munka mellett egyértelműen a darts az, ami életének nagy részét kitölti, ugyanis nem csak nézi, de műveli is ezt a csodás sportot. A világbajnokság alatt a statisztikák vezetése az egyik fő feladata, ám ahogyan kiemelte, ez is több emberes meló.

Beleestünk abba a nagy 'hibába', hogy borzasztó magas szintre raktuk a lécet, olyan színvonalas közvetítést csinálunk, amit Magyarországon más sportágban még nem igazán tapasztaltam. Ezt a szintet igyekszünk tartani, sőt növelni.

"Ez persze nem egy ember érdeme, ez csapatmunka, mindenki megcsinálja a maga részét, és akkor összeáll a dolog" - tette hozzá. Illetve megjegyezte, hogy a statisztikák vezetése mellett - amire egyébként egy profin kidolgozott táblázatuk van -, a képek szerkesztése és azok időben való megjelenítése még a feladata. A statisztikákra részletesen is kitért Bata Józsi - hiszen ezek adják a közvetítés savát-borsát -, minden dobást, illetve kört vezetik számítógépen az élő adással párhuzamosan. Ezt egy ilyen rangos versenyen mindig két ember végzi, így ha valakinél például elszáll az internet, akkor sem maradunk friss statisztikai adatok nélkül. 

Tavalyhoz képest kicsit fiatalodott a csapat átlagéletkora, ugyanis most az a Kovács Patrik is besegít majd a rutinos öreg rókáknak, aki Bezzeg Nándor oldalán képviselte országunkat Frankfurtban, a csapat-világbajnokságon. Patrik elmondta, hogy egyáltalán nem esik majd nehezére segíteni, hiszen ilyenkor pláne darts-lázban ég, és minden meccset néz. Ezt egyébként Józsi is kiemelte, mint mondta, egy percét sem sajnálja annak az időnek, amit ilyenkor a dartsszal tölt. Hozzátette, mindannyian szerencsések, hogy a család is mellettük áll, ami az ünnepek alatt nagyon fontos zámunkra. Egy valakiről, Mikus Alex nem esett még szó, ő új ember a csapatban. A statisztikák vezetése mellett ugyanis a PDC Hungarian Fan Club 25 ezres Facebook-csoportját is koordinálni kell, melyre naponta többszáz üzenet érkezik ebben az időszakban.

És hogy milyen munkát végeznek a Fan Club tagjai? Az alábbihoz hasonló statisztikákat kapunk minden mérkőzésről, amely egyedi a világon, hiszen látható rajta a körátlag, az első 9 nyíl átlaga, a brékek száma, a 180-ak száma és a kiszállózáshoz tartozó adatok is. Van olyan profi dartos - például Andrew Gilding -, aki a Fan Club által készített statisztikák miatt követi facebook-oldalukat.

A mérkőzés statisztikája. - Forrás: PDC Hungarian Fan Club

Medárd a közvetítéssel kapcsolatban elmondta még, hogy számtalan dologra figyelniük kell: egy laptopon csak a Facebook-on jött kérdéseket figyelik, illetve Skype-on a csapat tagjaitól kapott infókat, statisztikai adatokat folyamatosan szemlézik.

Nyereményjátékok

Ahogyan arról már az elmúlt napokban beszámoltunk, a PDC Hungarian Fan Club a hatharom.com főtámogatásával nagyszabású ingyenes játékkal készül a világbajnokságra. Most pedig eljött az ideje, hogy lerántsuk a leplet a nyereményekről, hiszen este kezdetét veszi a bő két héten át tartó darts-maraton!

A hatharom.com jóvoltából a fődíj egy 3 napos, 2 főre szóló londoni utazás a jövő májusi PDC Darts Premier League döntőjére az O2 Arénába. A csomag tartalmazza az utazást, a szállást és a jegyeket!

Ezen kívül további nyeremények is kiosztásra kerülnek: naponta gazdára talál egy 6.000 forint értékű kupon, amely felhasználásával a Prince of Darts elnevezésű fővárosi dartsklubban lehet játszani, illetve a Gamecenter jóvoltából  naponta lehet nyerni egy darts táblát, továbbá szintén naponta egy Phil Taylor Erőpróba című könyv is kisorsolásra kerül a G-Adam Stúdiónak köszönhetően. Hogy mit kell tenned azért, hogy nyerhess? Nincs más dolgod, mint követni a játékot, és naponta emailben megválaszolni egy kérdést, amely a PDC Hungarian Fan Club facebook-oldalán jelenik meg.
 

 

A tippeléshez szerkesztőink és szakértőink minden nap segítséget nyújtanak tippjeikkel, valamint részletes beharangozóikkal. Ezekről, valamint a sportággal kapcsolatos minden érdekességről és hírről aloldalunkon olvashatsz bővebben!

Gondoltunk azokra is, akik tippelni szeretnének a mérkőzésekre, nekik a hatharom.com-on egy tippjátékot indítottunk, amely a világbajnokság egész ideje alatt zajlik, tehát bármikor becsatlakozhatsz. A legügyesebb tippelő a dicsőség mellett egy profi darts táblával lesz gazdagabb, emelett hatahrom.com pólók is kiosztásra kerülnek. Már közel 500-an tippeltek, ha te is szeretnéd összemérni a tudásod a többiekkel, akkor ide kattintva megteheted. 

Nem gondoljuk, hogy kedvet kellene csinálni a májusi Premier League-döntőhöz, de aki esetleg most ismerkedik ezzel a sporttal, íme egy videó arról, hogy micsoda fantasztikus hangulat szokott uralkodni ezeken a versenyeken:

Sört, popcornt tehát bekészíteni, játékra, tippelésre fel, este kezdődik a show!


Ki nyeri a világbajnokságot?
   szorzói alapján
Játékos Odds
Michael van Gerwen 1.65
Gary Anderson 6.75
Phil Taylor 9.75
Peter Wright 11.00
Dave Chisnall 29.00
James Wade 31.00
Adrian Lewis 32.00
Raymond van Barneveld 35.00
Jelle Klaasen 49.00
Mensur Suljovic 72.00

 

Szerinted ki nyeri a 2017-es darts vb-t?x;