Darts-vb

Walk on lányok és a legjobb bevonuló zenék

Hétfőn a Sport TV két szakkommentátorának faggatásával kezdtük meg a hangolódást a csütörtökön rajtoló PDC darts-világbajnokságra. Felvezető sorozatunk második részében a játékosokat bekísérő lányokról és a számunkra legjobban kedvelt bevonuló zenékről állítottunk össze egy listát, hiszen végül is ezek adják a torna savát, borsát.

Két dolog nélkül elképzelhetetlen egy darts-torna, különösen a világbajnokság: a lányok, akik bekísérik a játékosokat, illetve a bevonuló zenék. A hölgyeknek megadva a tiszteletet, először róluk ejtünk néhány szót. Pontos információnk még nincs, hogy kiket csodálhatunk majd, de nagyban mernénk rá fogadni, hogy Daniella Allfree és Charlotte Wood ismét lehetőséget kap majd. Az idei szezonban ugyanis ők voltak a nyerő páros, a major tornák szinte mindegyikén találkozhattunk velük, Daniella pedig a walk on lányok rangsorát is vezeti, illetve az egyik legrutinosabb a mezőnyben. Nagy bánatunkra James Wade kedvesét, Sammi Marsh-t már csak a nézőtéren láthatjuk...

Térjünk át a bevonuló zenékre. A két legenda, Phil Taylor és Raymond van Barneveld bevonulója talán a legismertebb, a 2009-es döntőre való bevonulásuktól pedig a mai napig kiráz minket a hideg...

Az egyik legnagyobb showman kétségkívül a skót Peter Wright, akinek nem csak a kinézete, de a bevonulása is egyedi. Pitbull Don't Stop the Party című számára időnként még a táncos lányokat is beveszi a "buliba".

2016-ban a legtöbbször a The White Stripes-tól a Seven Nation Army-t hallhattuk, ami a világelső Michael van Gerwen bevonuló zenéje, és amely nem mellesleg futball szurkolók körében is nagyon kedvelt, így az angol publikum rendre nagyot tombol rá.

Az ausztrál varázsló, Simon Whitlock kinézetével legalább annyira egyedi, mint Wright, ám ő egy pörgős zene helyett egy kellemes aussie slágert, a Down Undert választotta, amely egyébként hatalmas közönségkedvenc. 

Az ausztrál sláger után következzen egy skót, a The Proclaimers szerzeménye, az 500 miles, amelyet szintén kívülről fúj a közönség. Ez egyébként az öreg harcos, Robert Thornton bevonuló zenéje.

Stephen Bunting kiköpött hasonmása a Family Guyból Peter Griffinnek, így nem is vonulhatna be más zenére, mint a Surfin' Birdre, ami egy 1963-as sláger, de a közönség imádja.

A haver, vagyis Daryl Gurney szereti megénekeltetni a közönséget, akik természetesen vevők erre. Nekünk is nagy kedvencünk a Sweet Carolina.

Na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, Baby give it up...A holland Vincent van der Voort ugyan nem a legnagyobb alakja a sportágnak, de mindig hatalmas támogatást kap a közönségtől, ami köszönhető annak is, hogy a neve éppen rímel a Give it up című nótára.

Nem maradt le a listánkról a dél-afrikai Devon Petersen sem, aki egyedi tánccal szórakoztatja a nagyérdeműt.

 

A tippelni vágyók természetesen a PDC-vb alatt sem fognak csalódni, a Hatharom.com napi rendszerességű tippjátékkal készül az év dartseseményére.

 

A részleteket itt megtaláljátok. A PDC Hungarian Fan Club szervezésében ismételten nagyszabású nyereményjáték zajlik majd a vb ideje alatt, melyet a hatharom.com is szponzorál, részletek hamarosan várhatóak.

Szerinted ki nyeri a 2017-es darts vb-t?x;
Ki nyeri a világbajnokságot?
   szorzói alapján
Játékos Odds
Michael van Gerwen 1.65
Gary Anderson 6.75
Phil Taylor 9.75
Peter Wright 11.00
Dave Chisnall 29.00
James Wade 31.00
Adrian Lewis 32.00
Raymond van Barneveld 35.00
Jelle Klaasen 49.00
Mensur Suljovic 72.00