Női kézilabda

Az esélytelenek nyugalmával lépnek pályára Görbiczék - napi tippek az Eb-re

A svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon a II. jelű középdöntő csoportban már a második fordulót rendezik. Tippmestereink adott volt a feladat, a kedden tartandó mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

A magyarok ezúttal a norvégokkal néznek farkasszemet. - Fotó: swe2016.ehf-euro.com

A keddi játéknap a Csehország-Romániával kezdődik. A csehek a magyarok elleni sikert követően abszolút visszaestek, zsinórban már három vereséget számlálnak. Ezzel szemben a románok a norvégok elleni zakó után megtáltosodtak, amit sajnos mi is érezhettünk a bőrünk vasárnap. Keleti szomszédunk karnyújtásnyira kerülhet az elődöntőtől, amennyiben megnyeri keddi meccsét, s minden jel arra mutat, hogy Ambros Martínék ezt a meccsüket is behúzzák. Méghozzá vélhetően magabiztosan, vagyis nem lenne meglepő, ha Románia legalább két találattal nyerne.

A magyar-norvég meccs kapcsán nem nagyon tudunk okosat mondani. Triscsuk Krisztina kidőlésével Kim Rasmussen amúgy is szűkös lehetőségei tovább csorbultak. A mieink a románok elleni vereség után elveszítették esélyüket az elődöntőre, így tulajdonképpen tét nélkül léphetnek pályára a 100 százalékos Norvégia ellen. Az északiak egyelőre megállíthatatlannak tűnnek, gyakorlatilag esélyünk sincs ellenük, a bukmékerirodák 7-8 gól közé saccolják a két válogatott közötti különbséget. A válogatottunk védekezése nem működött túl jól ezen a tornán, támadásban sem tündököltünk, a legtöbb gól, amit egy meccsen szereztünk az 22 találat volt. Ha őszinték akarunk lenni, ennek a meccsnek a kimenetele a norvégokon múlik, akik számára egy győzelem elődöntőt jelentene. Mi úgy saccolunk, hogy Nora Mörk vezetésével a skandinávok magabiztos sikert aratnak, de fél szemmel már a következő kihívásokra is figyelve, nem rendeznek majd mészárlást.

Az esti meccsen Dánia és Oroszország feszül egymásnak, s a tét óriási, hiszen, amely csapat veszít, az biztos, hogy nem játszhat éremért, ugyanakkor a döntetlen egyik félnek sem kedvez. Éppen ezért egy rendkívül szoros, végletekig kiélezett, kemény összecsapásra van kilátás, mint amilyen mérkőzéseket az utóbbi napokban vívtak a felek. Vagyis nem várhatunk sok találatot a skandinávok és a keletiek keddi összecsapásán, véleményünk szerint a tét rányomja bélyegét a találkozóra, s a felek maximum 52 találatig jutnak.

hatharom.com
Csehország-Románia Románia -1,5
Magyarország-Norvégia Magyarország +10,5
Dánia-Oroszország A mérkőzés góljai 52,5 alatt
@2.03