Női kézilabda

Görbiczék összecsapnak a románokkal - napi tippek az Eb-re

A svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon a középdöntő a II. jelű csoportban is megkezdődik, ahol vasárnap három mérkőzést, köztük a magyar-románt is megrendezik. Tippmestereink adott volt a feladat, a hét utolsó napján tartandó mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

A magyar válogatott ezúttal Romániával néz farkasszemet. - Fotó: swe2016.ehf-euro.com

Csehország-Oroszország mérkőzéssel kezdődik a nyolcadik nap az Eb-n, s meglepetésre az olimpiai címvédő oroszoknak kell kaparniuk, hiszen nulla (!) pontot hoztak a középdöntőbe. Azonban vasárnap vélhetően begyűjtik első pontjaikat a II. jelű csoportban, hiszen a csehek messze elmaradnak a keletiektől. Ám háromesélyben és a hendikepes piacokban sincs érték ezen a mérkőzésen, a gólokban annál inkább, köszönhetően annak, hogy mindkét fél roppant gyors meccseket játszik, vagyis rengeteg lövés és gól jellemzi a felek találkozóit. Mindezek után nem lenne meglepő, ha legalább 52 találatot összehoznának a csehek és az oroszok.

A nap másik ütközete lesz számunkra az év találkozója, hiszen válogatottunk Romániával méri össze erejét. Számunkra az is nagy eredmény, hogy ilyen kezdés után és ennyi hiányzóval, nem mellesleg új edzővel, bejutottunk a középdöntőbe. A románoknál ez minimális elvárás volt, az viszont hab a tortán keleti szomszédunknál, hogy pontokat tudtak hozni a középdöntőbe. Így számunkra jóval nagyobb tétje van a találkozónak, de persze Cristina Neaguék is nyerni akarnak. Szerintünk egy igazi ki-ki meccsre van kilátás, ahol mindenki ismer mindenkit, így aligha a gólokról szól a találkozó, úgy véljük, hogy a felek maximum 50 találatig jutnak majd.

A vasárnapi zárómérkőzésen két skandináv válogatott, nevezetesen Dánia és Norvégia feszül egymásnak. Mindkét fél százszázalékos teljesítménnyel abszolválta a csoportkört, így a csapatok négy-négy pontot hoztak a középdöntőbe, vagyis amely együttes nyerni tud, az óriási lépést tehet az elődöntőbe jutásért. A bukiknál a norvégok a meccs toronymagas favoritjai, amit az utóbbi évek barátságos mérkőzéseinek eredményei is alátámasztanak. Azonban Nora Mörkék sikerében nem látunk értéket, hiszen ilyen fontos kaliberű meccsen nem találkoztak a felek, az eddig látottak alapján pedig jobban megéri gólokba fektetni pénzünket. Főleg úgy, hogy a határokat nagyon alacsonyra húzták be a bukmékerek, mi speciel már legalább 47 találattal is megelégednénk - emlékeztetőül november végén 56 gólt hoztak össze a felek -.

hatharom.com
Csehország-Oroszország A mérkőzés góljai 51,5 felett
Magyarország-Románia A mérkőzés góljai 50,5 alatt
Dánia-Norvégia A mérkőzés góljai 46,5 felett
@2.37