Úszó-vb

Nem kérdés, jön az újabb Hosszú-arany

  • Cesc18

Szombat hajnalban ismét Hosszú Katinka lesz főszerepben a windsori rövidpályás úszó világbajnokságon, a magyar klasszis két döntőben áll rajtkőre.

Női 100m vegyes

Magyar szempontból a péntek hajnal ismét Hosszú Katinkáról szólt, 200 méter háton ugyanis megvédte címét és ezzel negyedik aranyérmét könyvelhette el Windsorban. A negyedik versenynapon az ötödik is meglehet, hiszen egyik kedvenc számában, a 100 vegyes döntőjében áll rajtkőre. A vegyes számokat nem csak normál medencében, de rövidpályán is uralja. Ezt láthattuk 400-on is, ahol hat (!) másodpercet vert a komplett mezőnyre. 100-on a rövidebb távból fakadóan ilyen előnyre ne számítsunk, de várhatóan magabiztosan nyeri majd ezt a futamot is. A legnagyobb kihívója egyébként Alia Atkinson lehet, aki mellen erősebb, mint Katinka, viszont az összes többi úszásnemben a magyar klasszis a jobb, mint ahogyan a fordulóknál is. 

Női 400m gyors

Nem sokkal a 100 vegyes után 400 gyorson lesz érdekelt Hosszú, ami már kevésbé az ő száma, de itt is versenyképes lehet. A nagy kérdés, hogy erővel mennyire bírja, 800-on jól sejtettük, hogy kijöhet rajta a fáradtság, ám olyannyira nem volt a topon, hogy féltávnál elengedte az egész versenyt. A 100 vegyes kevésbé lesz megterhelő számára, és a 400 gyors is közelebb áll hozzá, mint a 800. De az biztos, hogy nem lesz olyan friss, mint a riválisai, előtte néhány perccel csak úszik majd egy döntőt. 3.59.78 az idei legjobbja, a 800-on aranyat nyerő Leah Smith ezt már az előfutamban majdnem megúszta (4:00.47). A jelenlegi állapotában meglepő lenne, ha Katinkának sikerülne 4 perc alá mennie, ha pedig kívül marad, akkor nem garantált az arany, sőt, inkább az amerikaira raknánk, aki egy szoros hajrában hamarabb képes lehet megújulni.

hatharom.com
Leah Smith előrébb végez, mint Hosszú Katinka
@1.50
Pénteki program, 0:30 (helyi idő szerint 18:30):
Versenyszám Magyar érdekeltség
Férfi 4×50 m gyorsváltó DÖNTŐ -
Női 50 m pillangó DÖNTŐ -
Férfi 100 m vegyes DÖNTŐ -
Női 100 m vegyes DÖNTŐ Hosszú Katinka
Férfi 50 m pillangó – elődöntő -
Női 400 m gyors DÖNTŐ Hosszú Katinka
Férfi 50 m gyors DÖNTŐ -
Női 50 m hát – elődöntő Hosszú Katinka
Férfi 50 m hát – DÖNTŐ -
Női 100 m mell – elődöntő -
Férfi 4×200 m gyorsváltó DÖNTŐ -