Női kézilabda

Nem a magyaroknak áll a zászló - napi tippek az Eb-re

A svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon már a második csoportkört rendezik a C, illetve a D jelű csoportokban. Tippmestereink adott volt a feladat, a szerdai mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

Kovács Anna volt a magyarok legjobbja a csehek ellen /swe2016.ehf-euro.com/

Az első fordulóban látottak alapján Montenegró sokkal erősebb csapattal bír, mint ahogy azt a bukik sejtették. A balkániakra továbbra is jellemző a rendkívül agresszív, pattogós védekezés, míg támadásban a két rutinos sztárra, Reicivicsre és Mehmedovicsra támaszkodnak. A csehek meglepték a mezőnyt azzal, hogy simán lenyomták lányainkat, de igazán extrát nem mutattak, csak éltek a kínálkozó lehetőségekkel és kihasználták a mieink hibáit. Montenegró erősebb csapatnak tűnik, ha hozza a hétfői formáját a csehek ellen győzelmet ünnepelhet, de minimum pontot szerezhet.

A dán - magyar meccs kapcsán sajnos túl sok biztató dologba nem tudunk kapaszkodni. Nyilván a csehek elleni találkozót el kell felejteni, de hatalmas javulásnak kell bekövetkezni a játékunkban ahhoz, hogy legyen esélyünk. A gyengécske ellenfél ellen jó ha egy bő 10 percig sikerült elfogadhatóan kézilabdáznunk. A dánok már az első meccsen beleszaladtak egy nagy adok-kapokba Montenegró ellen, de hozták a derbit, az ilyen esetek a skandináv csapatoknak általában plusz lökést adnak. Legutóbb a 2015-ös vb-n óriási meglepetésre hét góllal legyőztük Dániát (29-22), de a mihez tartás végett azon a meccsen Szamoránsky 5, Tomori 3, Kovacsicz 2, Kovacsics 1 gólig jutott - most viszont egyikük sincs ott csapatban. Vélhetően Szucsánszki Zita visszatér a pályára, de kérdés, hogy miként tud bekapcsolódni a játékba és mennyire félti majd az arcát az ütésektől. A torna előtt mindenki úgy számolt, hogy Montenegrót és Csehországot verhetjük, ha a realitások talaján maradunk bizony a dánok pontszerzése adja magát.

Nora Mörkék újabb könnyed sikert arathatnak.

A D jelű csoportban először a románok és az oroszok feszülnek egymásnak. Keleti szomszédaink az első félidő közepéig voltak pariban a norvégokkal hétfőn, így a kétgólos vereség megsüvegelendő teljesítmény Ambros Martínéktól. Szerdán azonban már az olimpiai bajnok oroszokkal néznek farkasszemet, akik magabiztos győzelemmel mutatkoztak be a tornán, hiszen játszi könnyedséggel győzték le a horvátokat. A felek a tavalyi világbajnokságon találkoztak utoljára, akkor az oroszok három találattal nyerni tudtak. Most is Jevgenyij Trefilovéknak áll a zászló, akik lényegesen rutinosabbak és összeszokottabbak, mint a románok, így tehát szerintünk Oroszország második meccsét is megnyeri az Eb-n.

A kvartett másik meccsén Horvátország és Norvégia találkozik. A feleket nem lehet egy lapon említeni, a norvégok jelenleg minden téren jobbak, mint déli szomszédaink. Ezt az első fordulós eredmények is bizonyítják, hiszen amíg a skandinávok nyertek, addig a horvátok nagyarányú vereséget szenvedtek. Ez a tendencia pedig vélhetően szerdán sem szakad meg, ráadásul a felek legutóbbi tétmeccsét a skandinávok roppant simán nyerték meg. Mindezek után pedig meglepetés lenne, ha nem nyerne Norvégia legalább három találattal.

hatharom.com
Csehország-Montenegró Montenegró +1.5
Dánia-Magyarország Dánia +0.5
Románia-Oroszország Oroszország
Horvátország-Norvégia Norvégia -2,5
@2.84