NFL

Négy csapat akár már a héten megnyugodhat

Az Oakland, a Seattle és a New England is biztosíthatja helyét a rájátszásban, a Dallas pedig megszerezheti a kiemelést.

A héten a 2016/17-es NFL-szezon alapszakaszának 14. fordulójára kerül sor, négy csapatnak pedig esélye van arra, hogy már most biztosítsa a helyét a rájátszásban, vagy megszerezze a kiemelést és az ezzel járó pihenőhetet. 

Amerika csapatának, vagyis a Dallas Cowboysznak kell a legkevésbé aggódnia, hiszen már matematikai esély sincs arra, hogy ne legyen ott az utószezonban. Amennyiben azonban vasárnap sikerül a texasiaknak legyőzniük a csoportrivális New York Giants-et, és a Detroit vagy a Seattle nem nyer, akkor biztosan kiemeltek lesznek. Ha az említett két csapat vereséget szenved, nekik pedig összejön a győzelem, akkor Dak Prescotték az első kiemelést is a zsebükben tudhatják. 

Még ennél is cifrább az Oakland Raiders helyzete. A fosztogatók 10-2-vel a csoportjuk élén állnak, ugyanakkor a brutálisan erős riválisok miatt még mindig nem dőlhetnek hátra. Van azonban négy olyan forgatókönyv, amivel a hétvégén biztosíthatják helyüket a play-offban. . 

  • Győz a Raiders és kikap a Dolphins
  • Győz a Raiders és kikap a Broncos
  • Döntetlent játszik a Raiders és kikap a Dolphins, illetve a Ravens
  • Döntetlent játszik a Raiders és kikap a Dolphins, illetve a Steelers

A Seattle Seahawks szintén rájátszásba juthat a hétvégén, ha legyőzi a Green Bay-t, az Arizona pedig kikap vagy döntetlent játszik a Miami otthonában. Szintén csoportgyőztes a Seattle, ha remizik a sajtfejeknél, a Cardinals pedig vereséggel távozik Floridából.

Nagyon nem kell aggódnia a hazafi drukkereknek sem, a New England Patriots biztosan megnyeri a csoportját, ha legyőzi a Ravenst, a Miami pedig döntetlent játszik vagy kikap. Az első körös pihenőre is van sansza Tom Bradyéknek, ehhez az kell, hogy a Dolphins és a Steelers se nyerjen.

NFL-mérkőzések - a    szorzói alapján
Kezdés Párosítás Oddsok
Péntek, 2:25 Kansas City-Oakland 1.50 2.25
Vasárnap, 22:25 Green Bay-Seattle 2.05 1.60
Hétfő, 2:30 New York-Dallas 2.20 1.50
Kedd, 2:30 New England-Baltimore 1.25 3.15