Női kézilabda

Triplázással indítanánk a hetet - napi tippek az Eb-re

Svédországban elrajtolt a női kézilabda Európa-bajnokság, tippmestereink pedig arra vállalkoztak, hogy minden napra összeállítanak egy szelvényt. Az első napról ugyan lecsúsztak, de nézzük, mit válogattak össze hétfőre.

eurohandball.com

A C-csoport a "magyar csoport", hiszen a dánokkal, a montenegróiakkal és a csehekkel együtt itt szerepel a magyar válogatott is. A nyitómeccset a mieink vívják Csehország ellen. Bár a bukmékerek sima magyar sikert várnak ezen az összecsapáson, Kim Rasmussen együtteséből 5 alapember is hiányzik sérülés miatt, ráadásul Szucsánszki Zita, Triscsuk Krisztina és Szekeres Klára sincs 100 százalékos állapotban. A csehek nem tartoznak a kontinens krémjéhez, de szívós kézilabdát játszanak, így ha nem figyelünk oda kellőképpen, kellemetlen percek elé nézhetünk. Az első meccsek általában döcögősen indulnak a magyar válogatottak számára, így ezúttal a csehekre kínált +8,5-s hendikeppet választjuk erre a meccsre.

A négyes másik találkozóján Montenegró és Dánia feszül egymásnak. Montenegró 2012-ben megnyerte az Eb-t, két évvel ezelőtt pedig a 4. helyen végzett, ám most nagy meglepetés lenne a balkániaktól, ha érem közelbe tudnának kerülni. A sikertelen olimpiai szereplés után a montenegróiak fiatalításba kezdtek, így Svédországba már olyan világsztárok nélkül érkeztek, mint Katarina Bulatovics vagy Jovanka Radisevics. A dánok a 2015-ös hazai rendezésű Eb-n csak a legjobb nyolcig jutottak, ám fejlődési pályájuk teljesen egyértelmű. A junior-válogatottak sikeressége garancia a nagycsapat eredményességére is, kérdés mikorra áll össze egy olyan garnitúra, amely felérhet a csúcsra. A bukik által a csoport favoritjának vélt skandinávok márciusban kikaptak Montenegrótól, ám most egyértelmű esélyesnek számítanak, mi azonban nem várunk egyoldalú meccset, ezért itt is az underdogra kínált pluszos hendikepre fogadunk.

Nora Mörk klubedzője ellen küzd hétfő este.

A D-csoportban először az oroszok és a horvátok mérik össze tudásukat. A keletiek a nyári olimpiai játékok megnyerésével a hátuk mögött érkeztek a tornára, azonban hiába a parádés eredmény, az oroszok rutinos mestere, Jevgenyij Trefilov megkezdte a fiatalítást - Polina Kuznyecova például s. Azonban még így is lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek, mint a Horvátország, amely válogatottnál csak Vesna Milanovic-Litre és Andrea Penezic képviseli a rutint, mivel déli szomszédunknál is beindult a fiatalítási láz. Egyértelmű, hogy az oroszok a mérkőzés esélyesei, vagyis borítékolható, hogy legalább két góllal legyőzik a horvátokat.

A kvartett esti meccsén a norvégok és a románok találkoznak. A skandinávoknál az olimpia után megannyi klasszis - Katrine Lunde, Heidi Löke, Ida Alstad, Linn-Kristin Riegelhuth - maradt ki a keretből ilyen vagy olyan okok. Persze még így is bivalyerős Norvégia, hiszen megannyi világsztárja van így is, elég csak a Győrben játszókra - Nora Mörk, Kari Aalvik Gimsbö - gondolni. A "győri norvégoknak" biztosan érdekes lesz a hétfői esti mérkőzés, hiszen Romániát az októberben kinevezett Ambros Martín irányítja, aki ugye Kisalföldön is felelős a szakmai munkáért. Keleti szomszédunkat így biztosan a masszív védekezés jellemzi majd, amit a spanyol mester minden csapatánál tökélyre fejleszt. Emiatt, illetve a norvégok kicserélődött kerete miatt, továbbá a felek egymás elleni eredményeiből kiindulva, aligha számíthatunk sok találatra, szerintünk 54,5 alatt maradnak a válogatottak.

hatharom.com
Magyarország - Csehország Csehország +8,5
Montenegró - Dánia Montenegró +7,5
Oroszország-Horvátország Oroszország -1,5
Norvégia-Románia Gólszám 54,5 alatt
@2.75