NB I

Pintér a Fradit is oktatta, kiütéssel nyert a Vasas

Mezőkövesden bukott pontokat a Ferencváros, a listavezető Vasas viszont hengerelt a Diósgyőr ellen.

Pintér Attilával szárnyal a Mezőkövesd

Az OTP Bank Liga 18. fordulójának délutáni mérkőzésein egy "meglepetés" született, Pintér Attila együttese, a Mezőkövesd hazai pályán 2-0-ra verte a Ferencvárost. Ahogy a többi mérkőzésen, a mezőkövesdi Városi Stadionban is a brazil Chapecoense játékosaira és a hétfői repülőgép-szerencsétlenségben elhunytakra emlékeztek a kezdés előtt. A vendégek edzője, Thomas Doll eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra, Máté Csaba helyettesítette.

Az első félidő első fele mezőnyjátékkal telt, mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre. Fél óra elteltével aztán mindkét oldalon kimaradt egy-egy nagy helyzet, közvetlenül a szünet előtt pedig megszerezte a vezetést a hazai csapat: Pintér hibáját kihasználva Molnár lőtte a kapuba a labdát. A szünet után inkább a mezőkövesdi térfélen zajlott a játék, de az FTC fölénye leginkább csak a labdabirtoklásban mutatkozott meg. A hazaiak többször is veszélyeztettek kontrákból, egy ilyen végén a menteni igyekvő Nagy Dominik kézzel ért a labdába a 16-oson belül. A büntetőt értékesítette a Mezőkövesd, ezzel véglegessé vált, hogy a hazaiaké a három pont.

Pintér Attiláék sikerére 4.10-szeres pénzt fizetett a    . A Mezőkövesd sorozatban harmadik győzelmét aratta hazai pályán, és két pontra közelítette meg a negyedik helyen álló Fradit. 

Szerinted ki nyeri meg az NB I 2016/2017-es szezonját?x;

A zöld-fehérekkel ellentétben, a listavezető Vasas hozta a kötelezőt a Diósgyőr ellen, méghozzá sima 3-0-lal. Az első félidőben a kezdetektől a Vasas irányította a játékot, s számos helyzetet dolgozott ki, de a kapuba nem sikerült betalálnia. A Diósgyőr a védekezésre figyelt, egy-egy ellentámadásból próbált veszélyeztetni, a vendéglátók védelme azonban állta a sarat. A DVTK ugyanakkor sokat köszönhetett a kapusának, Ivan Radosnak ugyanis nagy szerepe volt abban, hogy a szünetre gól nélküli döntetlennél vonultak a felek. A fordulás után nem sokkal egy öngóllal került hátrányba a borsodi csapat, amely annyira megzavarodott ettől, hogy három perccel később újabb gólt kapott, ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs. A Vasas ugyanakkor magabiztossá vált az előny birtokában, sőt a 75. percben - szép összjátékot követően - harmadszorra is betalált.

A Honvéd hasonló forgatókönyv szerint gyűjtötte be a három egységet a Gyirmót otthonában.  A kispestiek az egész első félidőben fölényben futballoztak, ám valamennyi helyzetüket elpuskázták. Az újonc Gyirmót ritkán szabadult ki a szorításból, de Grófot akkor sem sikerült komolyan tesztelniük. A második félidőben már érvényesítette a papírformát és fölényét a Honvéd, ugyanis bő negyedóra alatt kétszer is bevette Sebők kapuját, ezzel tulajdonképpen el is döntötte a mérkőzést. A hátralévő időben visszavett a tempóból a fővárosi gárda, de így is szerzett újabb két gólt, azaz magabiztos sikerrel távozott Gyirmótról.

A másik két mérkőzésen, a Paks otthon verte 2-1-re a Haladást, míg a fővárosi rangadó, az MTK és az Újpest összecsapása 1-1-es döntetlennel zárult.

A Videoton egy felejthető meccsen Hadzic góljával 1-0-ra legyőzte idegenben a Debrecent, így a székesfehérváriak továbbra is tapadnak az éllovas Vasasra. Kevés helyzetet, kiegyenlített játékot láthatott a közönség az első félidőben. Egyik csapat sem vállalt kockázatot, mindkét együttes elsősorban a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt. A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsolt a két gárda, és előbb a Videoton, majd a DVSC előtt is adódott egy-egy gólhelyzet, de mindkét lehetőség kimaradt. Nem sokkal később azonban a vendégek Hadzic találatával már megszerezték a vezetést. A debreceniek a folytatásban többször is közel álltak az egyenlítéshez, de a legnagyobb helyzetükből sem tudták bevenni a fehérváriak kapuját, így a szezonban hazai pályán elszenvedték negyedik vereségüket is.

2016-12-03;212
209575