Topfoci

Ötgólos meccset nyert a Hertha, dobogón az Arsenal - eredmények

  • ivan

Dárdai Pálék és Gulácsi Péterék is megőrizték dobogós helyezésüket a Bundesligában, az Arsenal ki tudta használni a Manchester City botlását. A Leicester City egyre közelebb a kiesőzónához.

Premier League

Angliában a Chelsea meglepetésgyőzelmével (?) indult a szombati játéknap, Antonio Conte együttese 3-1-es sikert aratott a Manchester City vendégeként. A találkozó igen feszült körülmények között ért véget, Sergio Agüero és Fernandinho is a kiállítás sorsára jutott, így mindketten eltiltásra számíthatnak.

A Tottenham Harry Kane és Christian Eriksen duplájának is köszönhetően 5-0-ra kiütötte a White Hart Lane-en a Swansea-t. A bajnok Leicester City ezúttal a Sunderland vendégeként maradt alul, Claudio Ranieri csapatának ez már a hetedik bajnoki veresége volt a szezonban és már csak két pont választja el a kieső helyektől.

A nap zárómérkőzésén az Arsenal ki tudta használni a City vereségét és három gólig jutó Alexis Sánchez vezérletével simán verte a West Ham Unitedet. Az Ágyúsok felléptek a tabella második helyére, azonban amennyiben a Liverpool vasárnap nyerni tud a Bournemouth vendégeként, visszaelőzi a londoniakat.

2016-12-03;47
209498

Dárdai itt még nem tudta, hogy csapata a hajrában kicsikarja a győzelmet

Bundesliga

A Bayern München pénteki győzelme után a tabella elején lévő csapatok is hozták magukat szombaton. A forduló egyik legizgalmasabb találkozóját a Wolfsburg és a Hertha játszotta, Dárdai Pál csapata egy öt gólt hozó drámai meccsen, a 91. percben szerzett tizenegyesgóllal szerezte meg a három pontot Farkasok otthonában.

Bár már a 6. percben hátrányba került, végül fölényes győzelmet aratott a Borussia Dortmund a Mönchengladbach ellen. A fekete-sárgáknál Aubameyang két találatig jutott, összesen pedig már 15-nél jár a bajnokságban. A Hoffenheim 4-0-ra verte hazai pályán a Köln gárdáját, ám Szalai Ádám nélkül, a magyar válogatott támadója a kispadról nézte végig csapata győzelmét.

A Leverkusen csak 1-1-et játszott odahaza a Freiburg ellen, a mexikói Javier Hernández a 88. minutumban büntetőt hibázott. Hosszú idő után újra három pontot szerzett a Werder Bremen is, amely az Ingolstadtot gyűrte le 2-1-re.

Az újonc Lipcse újabb sikert aratott, Gulácsi Péterék úgy győzték le a Schalkét, hogy sérülések miatt több fontos játékost is nélkülöznie kellett a szakmai stábnak. A Lipcse így továbbra is veretlen és három ponttal vezeti a bajnokságban a Bayern München előtt.

2016-12-03;54
210225

Spanyolország

Spanyolországban természetesen minden az El Clásico árnyékában zajlott ezen a napon, a Barcelona és a Real Madrid 1-1-es döntetlenjéről korábban részletesebben beszámoltunk. A forduló egyik legnagyobb meglepetése a Sevilla váratlan zakója volt, az andalúzok a Granada otthonában szenvedtek 2-1-es vereséget. A Villareal az Alaves elleni jkudarc után a másik újonccal sem bírt, a Sárga Tengeralattjáró a Leganes otthonában játszott egy gól nélküli döntetlent.

2016-12-03;87
211384

Tippelj a topligás meccsekre a Tippkirályban!