NFL

Nem jut rájátszásba a regnáló bajnok?

Szerkesztőink és tippmestereink górcső alá vették az Amerikai Főcsoportot és megtippelték kik jutnak be a rájátszásba.

LuckyLuck: Nyugaton a legbrutálisabb a helyzet, a címvédő Denver 7-4-gyel csak a harmadik, és jelenleg a Wild Cardért nem csak a Kansas City, de a Miami is beelőzi a coloradóiakat. Mivel elég nehéz a vadlovak sorsolása, így szerintem az egyik meglepetést ők fogják okozni, mégpedig azzal, hogy a tavalyi Super Bowl-győzelem után most rájátszásba sem jutnak. Viszont a delfineket sem várom a PO-ba, a Baltimore 6-5-ről még simán beelőzheti őket. Igaz, a Ravens jelenleg vezeti a csoportját, de az ugyanúgy álló Pittsburgh-nek könnyebb a sorsolása, így a két csapat közül inkább a Steelerst gondolom csoportgyőztesnek, a Baltimore pedig megcsípheti a másik Wild Cardot. Az Oakland és a Kansas City meglepne, ha nem lennének ott a rájátszásban, a kérdés csak az, hogy melyik lesz az első. Egyik csapatra sem vár könnyű hajrá, de a Raidersnek van egy győzelem előnye és a Chiefs csupa pozitív mérleggel álló csapatokkal találkozik a hátralévő fordulókban. Számomra délen a leginkább megjósolhatatlan, hogy ki lesz a csoportgyőztes. A Houston vezet, de a Tennessee meggyőzőbb. A Titans játszik még a Denverrel és a Kansasszel, de mivel a futójátékuk a liga egyik legjobbja, az említett két csapat pedig szenved futás ellen, így az egyik meccsen szerintem képesek lehetnek meglepetést okozni. Én a Tennessee-re teszem a voksom. Kelet kapcsán még csak a Miami került szóba, nem véletlenül, a New England ugyanis innen kényelmesen playoff-ba masírozhat. 

AFC
East North South West Wild Card Wild Card
NEW ENGLAND PITTSBURGH TENNESSEE OAKLAND KANSAS CITY BALTIMORE

Varin: Az ESPN Playoff Machine-jével bizony nem csak csoportgyőztesnek sikerült kihoznom a Raiders együttesét, de nálam kandidáltak az első kiemelésre is a New England Patriots előtt. Nem tudom egyébként, hogy én reprezentálom-e felül az AFC Westet, mindenesetre nálam még az utolsó helyezett Denver Broncos is 9-7-tel végez, amellyel mondjuk az AFC Délben még akár csoportot is lehet nyerni. Ezzel talán már el is árultam a nagy titkot, mely szerint a Kansas City és a San Diego furikázik be Wild Cardon. Itt egyébként félelmetesen nagy küzdelem lesz, ugyanis a Buffalo, a Miami és az Indianapolis is 9-7-tel végez nálam, ám végül valami lehetetlen mateknak köszönhetően a Chargers végez a WC-pozícióban.

Ami az AFC Északot illeti, a három vereséget szenvedő Bengals nálam teljesen elhullott, noha a Steelerst és a Ravenst is fogadják még. Itt 10-6-tal a Pittsburgh jut a rájátszásba, míg a Houston Texans 9-7-tel és jobb divízióbeli mérleggel múlja majd felül az Indyt.

AFC
East North South West Wild Card Wild Card
NEW ENGLAND PITTSBURGH HOUSTON OAKLAND KANSAS CITY SAN DIEGO

NitroHUN: Két „legény” van a gáton északon, de a Ravens komoly lépéshátrányban van azzal, hogy nekik még Foxboro-ba kell látogatniuk, ráadásul a Steelers elleni csoportrangadó is az Acélvárosban lesz. Big Benék, ha egészségesek maradnak, be fogják húzni a csoportot. A Patriots csoportelsőségére pedig sok szót nem pazarolnék.

Délen hatalmasnak tűnik a káosz, de szerintem a Houston viszonylag simán nyeri el a félszemű szerepét a vakok között, egy 9-7-es mérleg pont elég lesz a negyedik kiemelési számra, és egy gyors kiesésre bármelyik wild card-csapat ellen.

Nyugaton mindhárom élmenő megérdemli a playoff-ot, és akár mindhárman be is futhatnak. A csoportgyőzelem az Oakland és a Kansas között fog eldőlni, véleményem szerint az előbbi győzelmével, míg a Chiefs a jobb wild card-helyre érhet be. A hatodik pozícióért a Denver és a Miami fog megküzdeni. Ha az utolsó fordulóban a Patriotsnak már nincs miért játszania, akár le is adhatja a meccset a floridaiaknak, ezzel megfosztva a Denvert a címvédéstől.

AFC
East North South West Wild Card Wild Card
NEW ENGLAND PITTSBURGH HOUSTON OAKLAND KANSAS CITY MIAMI

Nagelb: Keleten a helyzet változatlan, tehát idén is a New England Patriots nyeri a csoportot. A Miami Dolphinsnak nehezebb a sorsolása, mint az övék ezért nem fogják tudni ledolgozni a két meccses hátrányukat, ráadásul jelen pillanatban a tie-breaker is a Patsnél van. Az északi csoportban a Pittsburgh Steelers sorsolása könnyebb, mint a Baltimore Ravens-é, de a csoportelsőség sorsát jó eséllyel az egymás elleni meccsük fogja eldönteni a 16. játékhéten. Az alapszakaszban a jobb támadóegységgel rendelkező csapatra, tehát a Pittsburgh-re voksolok. Abban biztos vagyok, hogy a déli csoportból csak egy csapat jut a playoff-ba, az pedig a Houston Texans lesz. Amellett, hogy a hátralévő meccsei egyértelműen a Titans-nek nehezebbek, véleményem szerint ebben kvartettben mindkét csapat 9-7-el fog zárni és mindössze a tie-breaker szabályok kedveznek majd a Texansnak. Nyugaton igazi háború dúl az Oakland, a Kansas és a Denver között. Ebből a trióból a Denvert kivenném, ugyanis amellett, hogy mindkét csoportriválisától kikapott már a szezonban, a 16. héten előbb Kansas-be mennek, majd a záró fordulóban fogadják az Oakland-et és kizártnak tartom, hogy mindkettőt le tudják győzni. Ezenkívül találkoznak még a Titans-el és a Pats-el is, amely csapatok ellen szintén simán benne van a vereség. Az Oakland és a Kansas között úgy gondolom, hogy a könnyebb sorsolás dönt majd, így nálam a Raiders-nek áll a zászló a csoportgyőzelemre, a Chiefs pedig az egyik wild card hely megszerzése révén jut be a rájátszásba. A másik wild card helyet a csapatok formáját illetve sorsolásait összevetve a Miami Dolphins-nak adnám. Ha a jelenlegi formájuk kitart a hátralévő meccseik közül hármat alsó hangon hozhatnak, 10-6-al pedig azt gondolom elcsíphetik a playoff-ot még ebben a zsúfolt és kiegyenlített főcsoportban is.

AFC
East North South West Wild Card Wild Card
NEW ENGLAND PITTSBURGH HOUSTON OAKLAND KANSAS CITY MIAMI

Oddsok a csoportgyőztesekre
Kelet Észak Dél Nyugat
New England @ 1.012 Pittsburgh @ 1.40 Houston @ 1.80 Oakland @ 1.72
Miami @ 17.00 Baltimore @ 2.80 Tennessee @ 3.25 Kansas City @ 3.20
Buffalo @ 29.00 Cincinnati @ 81.00 Indianapolis @ 4.50 Denver @ 5.50
New York - Cleveland - Jacksonville @ 501.00 San Diego @ 201.00