Bundesliga

Nem vagyunk mi Leicester City - Poulsen

Ahogyan az angol bajnoknál, úgy a Bundesliga-újoncnál is egyelőre a biztos bennmaradás a cél.

Az egész futballtársadalom a csodájára jár az RB Leipzig csapatának, amely szenzációs teljesítménnyel vezeti a Bundesligát a Bayern München előtt. Gulácsi Péter csapata 2008-ban még nem is létezett, az Oberligából indulva, hét év alatt négy feljutást produkálva tartanak most ott ahol. Habár a csapat igen tőkeerős, így nehéz lenne igazán összehasonlítani a Leicester Cityvel, mégis a Rókákat emlegetik hasonlatként a Lipcse esetében.

"Nem gondolunk jelenleg bajnoki címre, kizárólag azzal foglalkozunk, hogy jól menjen a játék, aztán meglátjuk, ez mire elég. Nem néztünk körbe Európában, nem kell minket sem a Leicester Cityhez, sem más csapathoz hasonlítani. Teljesen más a két csapat helyzete, vétek lenne egy kalap alá venni minket" - kezdte nyilatkozatát a gárda középpályása, Youssuf Poulsen.

A Leipzig a Hoffenheimmel karöltve őrzi még veretlenségét a ligában, ráadásul a legtöbb gólt szerezték, míg a 10 bekapott góljuk szintén elég szép szám. Teljesítményük fényét tovább növeli, hogy a Wolfsburg és a Leverkusen vendégeként is tudtak nyerni, valamint a Dortmundot hazai pályán kapták el. A dán játékos szerint fogalmuk nem votl róla, hogy ennyi rejtett tartalék lapul bennük.

RasenBallsport Leipzig#ger-rasenballsport_leipzig#5

"Nagyon gyorsan felvettük a Bundesliga ritmusát és az előszezonban is jól ment a játék, de az, hogy itt tartunk most, elképesztően nagy meglepetés. Tudtuk, hogy jók vagyunk együtt, de azt nem, hogy ennyire.

Megvan a megfelelő csapategység, küzdünk egymásért és elszántak vagyunk, tele önbizalommal. Ez pedig csak hétről hétre nő. Jelenleg valóban a fellegekben repülünk, de a munkát ettől még nem hanyagolhatjuk, mert pórul járunk.

12 meccs után nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a célunk pedig nem változott, kivívni a bennmaradást. Ehhez már közel járunk. Még korai lenne a Salátástálról beszélni, ennyire nem szállhatunk el magunktól. Ahogy egyre jobbak leszünk, úgy a figyelem is nő rajtunk, de nem veszíthetjük el a fókuszt, nem szabad a médiával foglalkoznunk.

Mióta itt játszom, ugyanezt a futballt játsszuk. Kreatív, attraktív, támadó futball, amit élvezünk mi is és a szurkolók is. A mi meccseinken bizony nem lehet elaludni és végre úgy érzem, játékosként is tényleg jól szórakozom" - mondta Poulsen.

Ahogyan menetel a Lipcse, úgy a fogadóirodák is egyet komolyabban veszik Gulácsiékat, a Tippmixpro szerint például már lényegesen nagyobb favoritok a bajnoki címre, mint a Borussia Dortmund.

Melyik csapat nyeri a Bundesligát?
   
Bayern München 1.18
RB Leipzig 6.00
Borussia Dortmund 17.25
Hertha BSC 220.00
Bayer Leverkusen 290.00

És hogy mi a közös mégis a Leicesterben és a Leipzigben? Hogy mindkét félnél végig a biztos bennmaradás kivívásáról beszéltek, a bajnoki címet egy pillanatig sem hozták fel.

Hétvégén a Ralph Hasenhüttl-legénység a Schalkét fogadja hazai pályán, míg a Bayern München Mainzba látogat.

2016-12-02;54
2016-12-03;54
2016-12-04;54
210225