Olasz foci

Magyar meccset rendeznek az Olasz Kupában

A Serie A-ban szenvedő Palermo szerda este a másodosztályú Spezia csapatát fogadja a kupában.

Balogh Norbert sérült, így a Palermo nélküle kell, hogy kivívja a továbbjutást

A Balogh Norbertet és Sallai Rolandot is foglalkoztató Palermo finoman szólva is hatalmas gödörben van, hiszen legutolsó hét mérkőzésén egyaránt elveszítette, a bajnokságban az utolsó helyen áll. A szicíliaiak vesszőfutása szeptember közepet óta tart, ám minden sorozatban, előbb-utóbb ennek is vége szakad. Szerda délután a Palermo a másodosztályban szereplő Speziát fogadja a kupában, a vendégek a Serie B tabellájának a 9. helyén tanyáznak.

Palermo#ita-palermo#5

A két csapat legutóbbi a 2013/14-es szezonban a másodosztályban találkozott egymással, akkor az egyik meccs döntetlennel, a másik pedig Spezia-sikerrel záródott.

Mivel a továbbjutás ezen az egy mérkőzésen dől el, ezért a gyenge forma ellenére is a Palermo a favorit. Bár nyilvánvalóan a bajnoki szereplésen való javítás lebeg a hazaiak szeme előtt, jelen helyzetükben nem tehetik meg, hogy fél vállról vegyenek egy ilyen találkozót, hiszen a szurkolóik türelme is véges.

Éppen ezért gondoljuk úgy, hogy nincs is jobb lehetőség megszakítani a nyeretlenségi szériát a mostaninál. Hétvégén a Palermo a Fiorentina vendége lesz a bajnokságban, így nem ártana némi önbizalmat meríteni a Violák elleni meccs előtt.

Ugyanakkor a Speziát hiba volna lebecsülni, mást ne mondjunk az előző körben az Udinesét búcsúztatta egy 3-2-es, idegenben aratott győzelemmel. Könnyű meccsnek tehát egyáltalán nem lesz könnyű.

Magyar vonatkozása is lesz a találkozónak, hiszen a vendégek keretéhez tartozik Tamás Krisztián. A fiatal védő a hétvégén nem került be a keretbe, ezért nincs kizárva, hogy most lehetőséget kap, abban az esetben pedig akár Sallai Rolanddal is szembe találhatja magát.

1X2    
Palermo Döntetlen Spezia
TippmixPro@2.15 TippmixPro@3.10 TippmixPro@3.10
2016-11-30;141
[2352161] 2016-11-30 15:00:00 Palermo - Speziax;