La Liga

Barcás lesz az El Clásico bírója?

Clos Gomez személye megosztja a spanyol szakvéleményt, ám Zinedine Zidane nem aggódik.

Ritka alkalom, hogy a bajnokság ilyen korai szakaszában ekkora téttel bírjon egy El Clásico, ám a tabellára nézve azt láthatjuk, amennyiben a Barcelona vereséget szenved a Real Madridtól szombat délután, a La Liga küzdelmei könnyen el is dőlhetnek. A katalánoknak tehát mindenképpen nyerniük kéne hazai pályán, egyes madridi pletykák szerint ennek érdekében pedig a Spanyol Labdarúgó Szövetség mindent meg is tesz.

A mérkőzés játékvezetője ugyanis az a Clos Gómez lesz, akivel szignifikánsabban jók a Barcelona statisztikái, mint a Real Madridé. Erre íme egy összefoglaló táblázat.

A két csapat statisztikái Clos Gómezzel
  Győzelem Döntetlen Vereség Kiállítás tőlük Kiállítás a másik csapatból
Barcelona 16 3 0 1 3
Real Madrid 21 7 6 8 11

Ami elsőre mindenképpen szemet szúr, az az, hogy a Barca 19 meccsen egyszer sem szenvedett vereséget, míg a Real Madrid győzelmi mutatója csupán 62%.

Szintén meglepő adat, hogy átlagosan majd' minden Real-meccsen kiosztott egy piros lapot, ami persze betudható annak is, hogy számtalan Sevilla-Real és Atlético-Real mérkőzést dirigált. Ami az El Clásicókat illeti, ez lesz az első bajnoki, amit vezetni fog, irányításával 2013-ban 1-1-re végeztek a Spanyol Kupában (4-2-es összesítéssel a Real ment tovább), míg 2012-ben a Spanyol Szuperkupában 3-2-re nyertek a katalánok, ám végül itt is a Real örülhetett összességében.

A közepesen meggyőző statisztikákon kívül Zidane is csitította az összeesküvés-elmélet fanatikusait. "Nem hiszek abban, hogy ezen a szinten egy játékvezető favorizálna egy csapatot egy másik ellen. Hiszem, hogy remek kis mérkőzés lesz, a játékvezető pedig a legjobbját nyújtja majd. Nem érdekelnek az ilyen konteók, nem aggódom, csak a meccsre gondolok. A nézők egy remek meccset akarnak látni szombaton, amit a játékosok döntenek majd el, nem pedig a játékvezető" - nyilatkozta Zizou.

Néhány nappal a találkozó előtt 1.80-ért fogadhatunk a katalánok sikerére, míg a madridi győzelem 3.85-ért rakható a    -n. A lapok számára egyelőre nem lehet fogadni egyik irodánál sem.

[2300642] 2016-12-03 16:15:00 Barcelona - Real Madridx;
211384