Német foci

Gulácsiék nem szálltak el, de már zavarják a nagyokat

  • ivan

Óriási meglepetésre az újonc Lipcse vezeti a Bundesliga tabelláját, Gulácsi Péter a csapat kapusaként tevékeny részese a gárda menetelésének.

A magyar válogatott kapusa a Digi Sport Reggeli start című műsorának kedd reggeli adásában beszélt az eddigi élményeiről valamint a csapat sikereinek titkáról. Gulácsi szerint annak ellenére, hogy veretlenül vezetik a tabellát, a klubbon belül továbbra is mindenki reális kezeli a helyzetet."Meccsről meccsre készülünk, próbálunk minél kevesebbet a tabellával foglalkozni. Óriási dolog lenne, ha a jelenlegi állást még több fordulón keresztül meg tudnánk őrizni, de tisztában vagyunk azzal, hogy az ellenfeleinknek ilyen téren nagyobb tapasztalata van a Bundesligában, mi pedig egy fiatal és sikerre éhes csapat vagyunk, amely nagyon jó játékkal megérdemelten szerzett harminc pontot.”

A Lipcse 12 forduló alatt 9 győzelme és 3 döntetlent focizott össze, vereséget még nem szenvedett. A magyar kapus elmondása szerint a sikeres szereplés kulcsa a sportigazgató Ralf Rangnick játékfelfogása. Az 58 esztendős szakember filozófiája tökéletesen passzol a lipcsei kerethez, amelyet a nyáron több, mint 40 millió euróból meg is erősítettek. "Zárt, középpályás védekezést alkalmazunk, ahol nagyon agresszívan a középpályára beérkező labdák ellen létszámfölényt próbálunk kialakítani, majd az ellenfél védelme mögött kinyitott területet igyekszünk kihasználni gyors kontrával” - árulta el a lipcsei taktikát Gulácsi.

Az biztos, hogy az újonc a szezon egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatja, ám az is egyértelmű, hogy előbb-utóbb jönnek majd a gyengébb eredmények is.

A Lipcse a hétvégén azt a Schalkét fogadja, amely szeptember 25. óta nem szenvedett vereséget, legutolsó öt bajnokijából négyet megnyert. A fogadóirodák szerint a szombati rangadónak Gulácsiék az esélyesei, míg a gelsenkircheniek győzelme busás haszonnal kecsegtet.

1X2    
Leipzig Döntetlen Schalke
TippmixPro@2.00 TippmixPro@3.30 TippmixPro@3.60
[2272414] 2016-12-03 18:30:00 RasenBallsport Leipzig - Schalke 04x;
210225

Tippelj a Bundesliga meccseire a Tippkirályban!