Darts

Van Gerwen húzhatja a rövidebbet a holland derbin

Szombat délután a negyeddöntős küzdelmekkel folytatódik a Players Championship nagydöntője Mineheadben.

A negyeddöntő rangadója

Előrehozott döntőként is tekinthetünk a világelső Michael van Gerwen és az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld ütközetére. Legutóbb az Ally Pallyben egy olyan mérkőzést vívtak egymással, amely örökre beíródott a történelemkönyvekbe. A fiatalabb holland toronymagas favoritként szerepelt a vb-n, de hiába dobott 105.78-as körátlagot, ez is kevésnek bizonyult az üdvösséghez. Ilyen teljesítménnyel soha korábban senki nem esett még ki, van Gerwen pályafutása talán legfájóbb vereségét szenvedte el. Azóta csak a Premier League-ben és Sanghajban találkoztak, tehát major tornán most először néznek farkasszemet egymással a drámai meccsük óta. MvG továbbra is fantasztikus formában, ám pechjére az utóbbi bő másfél hétben RvB is begyújtotta a rakétákat és pazar játékot nyújt. Van Gerwen a Bajnokok Ligájában kikapott Phil Taylortól, azt leszámítva viszont az egész szezonban a fontos tornákon mindig győzött. A statisztika mindenféleképpen mellette szól, de ennek a mérkőzésnek lesz egy kőkemény lelki része is. Látva Barney formáját, szerintünk megismétlődhet az, ami a világbajnokságon. Van Gerwennek jól is jönne egy vereség, hiszen, ha megnyeri ezt a tornát is, akkor tényleg úgy fog Londonba érkezni, hogy verhetetlenként lesz beállítva, ami hatalmas nyomást jelent majd. Persze ő aligha így gondolkozik, neki csak a győzelem lebeg a szeme előtt. 

hatharom.com
Barneveld jut tovább
@4.70

A másik három mérkőzés közül Kim Huybrechts és Peter Wright összecsapása emelkedik ki. A belga Hurrikán nagyon érzi a játékot, megjött az önbizalma is, ilyenkor pedig bárkit képes legyőzni. A skót mondjuk nem lesz egyszerű falat, hiszen hetek óta nagy formában dobál. A második és harmadik körös meccsüket egyaránt 100 feletti körátlaggal vették, tehát elég komoly színvonalra számíthatunk. Érdekes, hogy idén ők még egyszer sem futottak össze, tavaly az Európa-bajnokságon találkoztak legutóbb. Elég furán lőtték be az esélyeket, ennél sokkal közelebb vártuk az oddsokat egymáshoz, nem kérdés, hogy 2.65-ért Huybrechts-ben van az érték. 

Lesz egy meglepetés negyeddöntő is, melyben Christian Kist és Darren Webster feszül egymásnak. Benne volt a pakliban, hogy összejön egy ilyen párosítás, hiszen ebben a negyedben nem volt kiemelkedő klasszis játékos. Egyikük sem járt még major tornán a legjobb négy között, szóval hatalmas lehetőség előtt állnak. Kist ugyan BDO-világbajnok, de a PDC-ben nem tudott még áttörést jelentő nagy győzelmet szerezni. Webster régi motoros a profik között, ám mindig csak egy-egy mérkőzésen tudott nagyot alkotni. Amelyikük kevésbé lesz ideges, az juthat tovább.

Egy meccsről nem esett még szó, Dave Chisnall és Robbie Green ütközetéről. Egyértelműen Chizzy számít a favoritnak, de szenved a kiszállókkal, Green pedig elég jól dobja a tömeget, képes lehet tartani a lépést az angol riválisával. Ami viszont mindenféleképpen ellene szól, hogy soha nem elődöntőzött még ilyen rangos tornán, ellentétben Chisnallal.

Players Championship Finals, negyeddöntők (november 27, vasárnap):
   szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
14:00 Christian Kist-Darren Webster 1.70 1.90
15:00 Michael van Gerwen-Raymond van Barneveld 1.12 4.70
16:00 Dave Chisnall-Robbie Green 1.30 3.05
17:00 Kim Huybrechts-Peter Wright 2.65 1.35