Darts

Ez is van Gerwené lesz?!

  • Cesc18

A végjátékához ért a Players Championship Finals, este jönnek az elődöntők és a döntő.

Az első elődöntőben a címvédő és világelső Michael van Gerwen és a meglepetésember, a világranglista-41. Darren Webster feszül egymásnak. Utóbbi 2002 óta profi, de még soha nem jutott ilyen magasságba egy major tornán. Kihasználta, hogy nem találkozott top 15-ös játékossal, de persze ez semmit nem von le az érdemeiből, hiszen a legyőzöttei között olyan neveket találunk, mint például Simon Whitlock. De nyilván van Gerwen teljesen más szint lesz, a holland géniusz nagyon úgy tűnik, hogy Mineheadben sem fog legyőzőre találni.

Van Gerwen az idei szezonban 34 elődöntőt játszott, ebből 33-at (!) megnyert. Azt az egyet májusban bukta el, azóta sorozatban 20-at húzott be.

Úgy véltük talán Raymond van Barneveld elkaphatja, de hiába dobott az ötszörös világbajnok legenda 103-as átlagot és hozott 71%-os kiszállózást, így is csak öt leget tudott összekaparni. Websternek éppen 90 felett volt az átlaga, erre bőven rá kellene pakolnia, hogy egyáltalán meccsben legyen. Láthattuk múlt héten a Grand Slamen is, hogy a holland könnyedén gázol át azokon, akik tömegben nagyon messze vannak tőle, Brendan Dolant 16-3-ra mészárolta le. Könnyen beleszaladhat egy hasonló pofonba az angol is, igaz, itt csak 11 nyert legig tart a küzdelem. Van Gerwenre egyébként -7.5-ös hendikepet adnak, ami jól mutatja, hogy mekkora a szakadék köztük. 

A másik elődöntőben két idei Premier League résztvevő, az angol Dave Chisnall és a skót Peter Wright néz farkasszemet egymással. Utóbbi zseniális, amit idén a major versenyeken művel, szinte mindenhol eljutott a végjátékba, csak az a fránya tornagyőzelem nem akar összejönni. Könnyen lehet, hogy most is van Gerwenbe törik majd bele a bicskája. Chisnall ugyanis nem tűnik verhetetlennek. Az angol az egész tornán nem volt annyira meggyőző, nagyon akar és motivált, de a kiszállókkal borzasztóan szenved. Ezt már a korábbi hetekben is láthattuk nála, csak akkor nem tudott ilyen messzire menetelni. Ezúttal szerencséje volt, hogy például a negyeddöntőben a 25%-os kiszállózás is elegendő volt. Nyilván Chizzyt soha nem lehet leírni, és várhatóan egy szoros meccs lesz, de ha ezen a 25%-on nem tornáz feljebb, akkor a rettentően stabil skótot aligha fogja tudni legyőzni. 

Players Championship Finals, elődöntők (november 27, vasárnap):
   szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
20:00 Michael van Gerwen-Darren Webster 1.01 8.25
21:00 Dave Chisnall-Peter Wright - -