Darts

Suljovic revánsra készül, van Gerwen és Wright simázhat

A Players Championship Finals délutáni etapjának mérkőzéseit már korábban górcső alá vettük, most lássuk az esti 16 összecsapást, amelyeket szintén két táblán bonyolítanak le.

Az első játéknap esti szakaszának tutijai

A legnagyobb sztárok az esti etapban lépnek színpadra, és kiindulva a tavalyi versenyből, olyan sok meglepetés valószínűleg nem lesz. Kezdjük a sort a világelső Michael van Gerwennel, aki azzal az Andy Hamiltonnal játszik, aki a 2012-es világbajnokságon a döntőig menetelt, mostanra viszont annyira lecsúszott, hogy még itt sem indulhatott volna, ha Kyle Anderson vízum problémák miatt nem lép vissza. Érthető tehát, hogy miért adnak a bombaformában dobáló, idén minden fontos tornát megnyerő hollandra 1.03-as oddsot. A szintén jó passzban lévő Peter Wright továbbjutása sem fizet valami jól (1.06), az ő ellenfele Jason Wilson lesz, aki a mezőny talán legkevésbé ismert játékosa. Volt azonban idén egy negyeddöntője a Players Championship 13. állomásán, és nagyban ennek köszönhetően sikerült kvalifikálnia magát. Már az is élmény lesz számára, hogy nagy színpadon játszhat egy olyan klasszis ellen, mint Wright. A négy éve döntőt játszó Kim Huybrechtsre már jobb szorzót kínálnak (1.20), ellenfele az északír Michael Mansell lesz, aki először jutott ki erre a tornára. Nem rossz játékos Mansell, de évek óta nem tud szintet lépni, Kimnek pedig hiába nem volt az utóbbi időben kiemelkedő eredménye, azért az ilyen meccseket megoldja. Itt a tutik között ejtünk szót Gary Anderson és James Wade meccséről. Ők játszották múlt héten a Grand Slam of Darts egyik elődöntőjét, tehát jó formában vannak, de John Hendersont és Mervyn Kinget egy ilyen csupán hat nyert legig tartó küzdelemben nem írnánk le.

hatharom.com
Van Gerwen + Wright + Huybrechts
@1.31

Az első játéknap esti szakaszának rangadója

A pénteki nyitónapon az egyik legjobban várt találkozó Mensur Suljovic és Raymond van Barneveld ütközete lesz, akik néhány nappal ezelőtt a Grand Slam of Darts keretén belül is megmérkőztek. Akkor a holland legenda nagy formában dobált, és a biztos továbbjutás fényében a sógorok kiválóságát is legyőzte, akinek viszont így csomagolnia kellett. Hamar összejött a visszavágó, ami mindig jó, hiszen még frissen él az emlék a játékosokban és ez külön pikantériát ad egy meccsnek. Barneyt egyébként régen láthattuk ilyen meggyőző formában dobni, kérdés, hogy át tudja-e menteni ezt a formáját erre a tornára is vagy csak egy fellángolás volt tőle. Ha előbbi, akkor egy nagyon jó meccs kerekedhet belőle, várhatóan az osztrák is sokkal jobb lesz, mint Wolverhamptonban. Ott jött ki talán nála, hogy elég régóta magas színvonalon teljesített, kellett már egy rosszabbul sikerült verseny. Kijelentette egyébként, hogy nem kíván a jövő évi Premier League-ben részt venni, nem érzi még készen magát rá. Győztesre itt nem mernénk fogadni, de azon nem lepődnénk meg, ha látnánk egy-két magas kiszállót, ennek mindketten nagy specialistái.

Debütál a hatharom.com vadiúj tippjátéka!
Az Amerikában méltán népszerű ágrajzos játék során előre megtippelheted a torna összes meccsét. Mindezt ráadásul most értékes nyereményekért teheted. Részletekért kattints ide!

Az első játéknap esti szakaszának legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Suljovic azt akarja elkerülni, ami Michael Smith-szel történt, aki vállalta a fellépést a legjobbak között, de jóformán a pofozógép szerepét töltötte be a PL-ben. Ez rá is nyomta a bélyegét az egész szezonjára, amilyen szépen fejlődött, most nagyon megrekedt, az utóbbi időben pedig teljesen elfogyott és sorra kikapott mindenhol az első meccsein. Legutóbb szeptember végén egy Players Championship-versenyen tudott győztesen lejönni a színpadról, de ott is csak az első kört élte túl, utána Darren Webster elintézte...Az önbizalma a béka feneke alatt, így pedig nem kérdés, hogy Alan Norrisra kell fogadni. Tény, hogy a rutinos angol a Grand Slamen sikeresen keresztbe tett azzal, hogy meccsnyílról kapott ki, de összességében sokkal jobb formában van, mint fiatal ellenfele. No meg az sem mellékes, hogy 5-0-ra vezet Smith ellen.

hatharom.com
Norris nyer
@1.85

Players Championship Finals, első kör (november 25, péntek esti szakasz):
   szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
20:00 James Wade-Mervyn King 1.25 3.15
20:00 Steve West-Jan Dekker 1.45 2.35
20:30 Steve Beaton-Jeffrey de Graaf 1.50 2.30
20:30 Gerwyn Price-Dimitri van den Bergh 1.50 2.25
21:00 Mensur Suljovic-Raymond van Barneveld 1.95 1.65
21:00 Mark Webster-Terry Jenkins 1.80 1.80
21:30 Daryl Gurney-Ronnie Baxter 1.30 3.05
21:30 Benito van de Pas-Brendan Dolan 1.40 2.50
22:00 Kim Huybrechts-Michael Mansell 1.20 3.65
22:00 Michael van Gerwen-Andy Hamilton 1.03 7.25
22:30 Gary Anderson-John Henderson 1.10 4.80
22:30 Alan Norris-Michael Smith 1.85 1.75
23:00 Ronny Huybrechts-Rowby-John Rodriguez 1.85 1.75
23:00 Peter Wright-Jason Wilson 1.06 6.00
23:30 Stephen Bunting-Ron Meulenkamp 1.18 3.75
23:30 Adrian Lewis-Robert Thornton 1.45 2.40