Magyar foci

Kondás Elemérből nem kérnek Debrecenben

  • ivan

Először szólalt meg menesztése óta Kondás Elemér, a DVSC volt vezetőedzője. A tréner elmondta, semmilyen kapcsolatban nincs volt klubjával, ugyanakkor várja, hogy újra az élvonalban dolgozhasson.

A Debrecent öt és fél éven át irányító Kondás Elemér egy Vasas elleni vereség után, júliusban állt fel a hajdúságiak kispadjáról, azóta pedig nem nagyon nyilatkozott a sajtónak. Most a regionális portálnak megtörte a csendet, a haon.hu-nak adott interjújában elismerte, hogy regnálásának utolsó időszakában a DVSC-ből kialudt a tűz.

"Azért döntöttem akkor a távozás mellett, mert sem a pályán, sem azon kívül nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettem volna. A csapatban sem láttam azt a tüzet, amelyet korábban olyankor, amikor gyengébben ment a futball és hullámvölgybe kerültünk. Korábban éreztem az erőt a gárdában és tudtam, hogy ki tudunk lábalni a gödörből, most ezt nem éreztem. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy feszült volt a légkör a csapat körül, ezért úgy gondoltam, ha jön egy új edző, akkor megnyugszanak a kedélyek és a társaság jobban fog teljesíteni" - fogalmazott Kondás, akivel a Debrecen kétszer nyert bajnokságot és  kétszer Magyar Kupát.

Bár sok drukker megváltásként tekintett Kondás távozására, az új szakvezetővel sem megy jobban a Loki szekere, a hajdúságiak mindössze a 9. helyen állnak a bajnokságban. Utódjának, Leones Pontes munkáját azonban nem kívánta kommentálni a szakember. Azt viszont elárulta, hogy a nyár óta semmilyen kapcsolatban nem áll a debreceni klubbal, ahol 15 éven keresztül dolgozott. "Nincs kapcsolatom a DVSC-vel, ugyanis a klubtól nem kaptam semmilyen ajánlatot...Az elmúlt másfél évtizedet pozitívan értékelem, az aktuális csapataimmal tizenkétszer dobogón végeztünk, vagy kupát nyertünk. Nyilván a legbüszkébb 2012-re vagyok, amikor veretlenül nyertük meg a bajnokságot és a Magyar Kupát is".

Bár nyár óta nincs edzői munkája, Kondás Elemé nem szakadt el a futballtól, folyamatosan járja a megyei pályáit és képezi magát. A pletykák korábban arról szóltak, hogy esetleg a DVTK kispadján bukkanhat föl az edző, de ezt az állítást cáfolta a tréner. "Természetesen várom a következő megkeresést, remélem, hogy hamarosan megadatik. Negyvenegy esztendőt töltöttem a labdarúgásban, szeretnék a sportágban dolgozni a jövőben is."

Hogy Kondás számára mi lesz a következő állomás az a jövő zenéje, mindenesetre a Debrecen szombaton Sopronban a Haladás vendége lesz. A Lokinak nagy szüksége lenne végre egy bravúrgyőzelemre, az oddsok alapján pedig a mostani az lenne, hiszen a Debrecen sikere több, mint háromszoros haszonnal kecsegtet. Ugyanakkor érdekes statisztika, hogy utoljára 2014 augusztusában tudta legyőzni a Halit, azóta öt egymás elleni meccsükön vagy döntetlent vagy szombathelyi győzelem született.

[2295498] 2016-11-26 15:30:00 Haladás - Debrecenx;
209575

Tippelj a magyar meccsekre a Tippkirályban!