Snooker

Három a magyar igazság - UK Championship-kombi, III. rész

  • Cesc18

Kedden elrajtolt az Egyesült Királyság Bajnoksága, ami a világbajnokság mellett a második legnagyobb presztízsű snooker-torna, illetve a hármas korona (triple crown) első állomása. A torna első három napjára egy háromrészes kombi-sorozattal készültünk, melynek utolsó felvonása következik.

Stephen Maguire-Cao Yupeng
Hatharom-tipp: Maguire
Odds: 1.12 @ TippmixPro

Cao Yupengnek néhány éve egész szépen indult a profi karrierje, viszont a tavalyi és az idei szezonja kifejezetten gyenge, és ha így halad, akkor jövőre már azért kell küzdenie, hogy a top 100-ban maradjon. Elvesztette a fonalat, öt torna óta nem tudott meccset nyerni, önbizalom nélkül pedig még nehezebb dolga lesz a folytatásban. Persze ennek a mérkőzésnek akkor is Stephen Maguire lenne a toronymagas favoritja, ha a kínai éppen jó formában lenne, ugyanis a skót évek óta a legjobbak közé tartozik. Természetesen neki is vannak gyengébb periódusai, az utóbbi hetekben például nem ment neki annyira, de a kötelezőket akkor is megoldotta. A UK Championshipen még karrierje elején, jó 15 évvel ezelőtt fordult elő, hogy ne élte volna túl az első kört, szerintünk ez a hosszú sorozat nem most fog megszakadni. 

Alan McManus-Michael Wild
Hatharom-tipp: McManus
Odds: 1.14 @ TippmixPro

Maradjunk a skótoknál, a rutinos Alan McManus szintén nem kapott nehéz ellenfelet a világranglista-108. Michael Wild személyében. Az angol snookerestől már az is szép, hogy a profik között szerepelhet. Sok vizet nem zavar, idén két selejtezős meccset tudott nyerni, ami jól mutatja milyen játékerőt képvisel. Egy-egy frémet tud ő fogni a jobbak ellen is, de a győzelmek elmaradnak. McManusnak ezt rutinból meg kell tudnia oldani, ugyan voltak idén váratlan vereségei, de az ennyire hátul rangsorolt játékosokat rendre legyőzi. 

Mark Davis-Sydney Wilson
Hatharom-tipp: Davis
Odds: 1.12 @ TippmixPro

Sydney Wilsonnak sem sok sikerélménye volt eddig a 2016/17-es szezonban, konkrétan 0, azaz nulla darab meccset tudott nyerni. Neki már az is nagy dolog, hogy itt az Egyesült Királyság Bajnokságán asztalhoz állhat. Fiatal még, szóval fejlődhet, de egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy nem ez az év hozza meg számára az áttörést. Mark Davis van annyira rutinos, hogy egy ilyen könnyű győzelmet ne engedjen ki a kezei közül. 

Joe Perry-Jamie Barrett
Hatharom-tipp: Perry
Odds: 1.10 @ TippmixPro

Folytassuk a sort a gyengén teljesítőkkel, Jamie Barrett szintén nem az a név, akivel olyan sűrűn találkoznánk a tornák a végjátékában, konkrétan azért küzd, hogy megtartsa a profi státuszát. Nem az a játékos, aki nagy skalpokat vadászna, valószínűleg Joe Perry is könnyedén gázol át rajta. Az angol klasszis játszott már idén pontszerző döntőt, és nagy probléma az utóbbi hetekben sem volt a formájával. 

UK Championship-kombi - a    szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
10:30 Stephen Maguire-Cao Yupeng Maguire 1.14 @ TippmixPro
15:30 Alan McManus-Michael Wild McManus 1.18 @ TippmixPro
15:30 Mark Davis-Sydney Wilson Davis 1.18 @ TippmixPro
20:30 Joe Perry-Jamie Barrett Perry 1.10 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 1,57