NFL

Adjunk hálát, jön a csütörtöki meccsdömping - tippek, vélemények!

Fantasztikus mérkőzésekkel ünneplik meg az amerikaiak a hálaadást, NFL-fanatikus szerkesztőink és tippmestereink pedig billentyűzetet ragadtak és leírták véleményüket a rangadókról, illetve még tippelésre is adták a fejüket.

Észak-Amerikában a hálaadás napja egy különleges ünnep. A hagyomány szerint ezen a napon adnak hálát Istennek az őszi termésért. Az Egyesült Államokban novemberben, pontosabban pedig a negyedik csütörtökön ünneplik a hálaadást. És hogy ez minket miben is érint? Nos, erről az ünnepről az NFL is méltóképpen, három mérkőzéssel emlékszik meg minden évben. Pulykákat tehát előkészíteni, sört behűteni, főnöknek beteget jelenteni (vagy éppen meghívni az NFL-maratonra), és indulhat a sportág nagy ünnepe! 

Ki nyeri a meccset?
Detroit Lions Minnesota Vikings
TippmixPro @ 1.65 TippmixPro @ 2.00

Varin: Mivel a Green Bay Packers úgy döntött, idén nem szeretnének élni a rájátszás nyújtotta lehetőségekkel, biztosnak tűnik, hogy a Lions és a Vikings között dől majd el az NFC North győztese. Alapesetben nagyon hazaira állna a meccs, meggyőződéssel is húznám be a michiganieket, ha a Vikings múlt héten nem győzi le az Arizonát. A Minnynél futójáték továbbra sem létezik, Bradford nem játszik rosszul, de még mindig semmi extra, így ha a Vikings nem kapja meg azt az ajándékmennyiséget, amelyet kapott a Cardinalstól, akkor nem fognak nyerni Detroitban. 217 total yard biztosan kevés lesz az üdvösséghez az egyre jobb Detroittal szemben...

LuckyLuck: Nem gondoltam volna, hogy az idei szezonban a Detroittal számolni kell, de jelenleg a rájátszás legnagyobb esélyese az NFC North-ban. A legnagyobb kihívója a motorvárosiaknak éppen a mostani ellenfelük, a Minnesota. November elején játszották az első meccsüket, amit 22-16-ra a Lions nyert meg. Ugyanilyen szoros összecsapást várok Michigenben is, a Detroit jó formában van, a Minnesota pedig múlt héten jött ki a gödörből az Arizona elleni győzelemmel. Ha a statisztikát bújjuk, akkor a hazaiakat kevés mutatóban találjuk az elitben, de a védelmük képes annyira megrázni magát, hogy a Vikings nem túl erős támadósorát kevés pontos tartsák. Hasonlóra számíthatunk a labda másik oldalán is, szóval egy extrém kevés pontos meccset várok, amely talán Lions-győzelemmel zárul.

Tippek a Detroit-Minnesota meccsre
Nagelb Varin NitroHUN LuckyLuck
MINNESOTA DETROIT DETROIT DETROIT

Ki nyeri a meccset?
Dallas Cowboys Washington Redskins
TippmixPro @ 1.30 TippmixPro @ 2.95

Varin: Kezdem megkedvelni ezt a Washington Redskinst, Jay Gruden remekül összedobott egy nem sztárokból álló, de igencsak motviált gárdát, amely az utóbbi hetekben igazán jól teljesít. A Dallas 8-1-es mérlege önmagáért beszél, Dak Prescott és Ezekiel Elliott minden texasi álmokat messze lehagyva az NFC legnagyobb bajnokesélyesévé lépett elő. Szeptemberben remek mérkőzésen, nagyon nehezen nyert a Cowboys és az idegenbeli győzelmek amúgy is domináltak ebben a párharcban az elmúlt években: a vendégek W6-ban vannak. Én itt várom a játéknap meglepetését, a Skins tudja folytatni a remek sorozatát, a Cowboys pedig elszenvedi második vereségét.

LuckyLuck: Hihetetlen, ami az NFC Eastben van, a szezon előtt az egyik leggyengébb csoportként tekinthettünk rá, most pedig úgy néz ki, hogy nincs negatív mérleggel álló csapat...Ennek tükrében különösen érdekes lesz a Dallas és a Washington meccse, hiszen mindkét csapat remek formában van. A texasiak hihetetlen mekkorát draftoltak, Dak Prescottal és Ezekiel Elliottal szárnyal a csapat, mindkét újonc az MVP-címért is harcban van. A fővárosiak támadósora is kifejezetten jól muzsikál, így én pontháborút várok ettől a meccstől, amiből simán kijöhet győztesen a Washington is, az első meccsük sem volt egyoldalú. 

Tippek a Dallas-Washingon meccsre
Nagelb Varin NitroHUN LuckyLuck
WASHINGTON WASHINGTON DALLAS WASHINGTON

Ki nyeri a meccset?
Indianapolis Colts Pittsburgh Steelers
TippmixPro @ 3.50 TippmixPro @ 1.22

LuckyLuck: Nem biztos, hogy megéri majd virrasztani. Sztárok lesznek a pályán, főleg vendég részről, de egyik csapat sincs túl jó formában. A Coltsban ráadásul agyrázkódás miatt nem fog játszani Andrew Luck, amivel meg is pecsételődött a sorsuk. Scott Tolzien lesz így a kezdő QB, aki finoman szólva sem egy nagy spíler, ráadásul egy pocsék fal mögött kellene beugróként alkotnia. Tök esélytelen. Abban sem bízhatnak, hogy majd a védelem megnyeri, az ugyanis ritka pocsék. És nem mellesleg a másik oldalon a Big Ben vezette offense ligaelit. Sima V. 

Varin: Ahhoz képest, hogy a játéknap - általam - legjobban várt találkozója volt a Colts-Steelers, most úgy tűnik, egy tök érdektelen kiütés lesz a vége, Andrew Luck sérülése ugyanis lenullázhatja a meccs izgalomfaktorát. Pedig az Indy már épp kezdte összeszedni magát, nyertek Wisconsinban, behúzták a csoportrangadót a Titans ellen - idén először nyertek két meccset egymás után. Scott Tolziennel azonban... Áh, hagyjuk is. A Steelers sem egy brutális csapat, négy vereség után legalább a hullagyenge bohóccsapatot, a Brownst legyőzték, ám itt sem volt jó a játékuk: Big Ben nem dobált jól, a red zone-ban bénáztak, nem lehetnek igazán elégedettek a W mellett semmivel az acélvárosiak. De még egyszer mondom: Scott Tolzien...

Tippek a Indianapolis-Pittsburgh meccsre
Nagelb Varin NitroHUN LuckyLuck
PITTSBURGH PITTSBURGH PITTSBURGH PITTSBURGH
A hatharom.com szelvénye a hálaadási meccsekre - a    szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
18:30 Detroit Lions-Minnesota Vikings 48.5 pont alatt 1.40 @ TippmixPro
22:30 Dallas Cowboys-Washington Redskins Redskins +12.5 1.40 @ TippmixPro
2:30 Indianapolis Colts-Pittsburgh Steelers Steelers 1.22 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 2.39