Kosárlabda

Valamennyi magyar csapatra nehéz mérkőzés vár

Az Olaj Törökországban lép pályára a BL-ben, a Körmend a Groningent fogadja, míg a Sopron Portóba látogat a FIBA EC-ban.

Egyedül a Körmendben bízhatunk szerdán. - Fotó: bb1.hu

Besiktas-Szolnoki Olaj

Noha az Olaj közel egy éve hazai pályán legyőzte a Besiktas gárdáját, azóta olyan sok minden változott, hogy a Szolnok csapatának célja szerdán, nem más, mint a minél kisebb arányú vereség elérése. Ugyanis messze a törökök képviselik a legnagyobb játékerőt a Bajnokok Ligája E-csoportjában, amit mi sem bizonyít jobban, hogy eddig valamennyi találkozójukat megnyerték. Ezzel szemben a bordó-feketék szenvednek, főleg házon kívül, hiszen az AEK Athén és a Ludwigsburg otthonában 43 (!), míg a Zielona Gora vendégeként 20 (!) pontos vereségeket szenvedtek Vojvoda Dávidék.

"A listavezető Besiktashoz megyünk. Nagyon erős csapatuk van idén is. Számunkra az a fontos, hogy gyakoroljunk tovább, és élvezzük a BL-főtáblát, azt, hogy ilyen erős csapatok ellen léphetünk pályára. Bízom benne, hogy az itt begyakorolt dolgokat később a magyar bajnokságban is kamatoztatni fogjuk tudni. Több kisebb sérülése is van a játékosoknak, ezért nehéz megmondanom, hogy milyen összeállításban fogunk pályára lépni." - mondta Sztojan Ivkovics, a Szolnoki Olaj vezetőedzője a bb1.hu-nak.

Mindezek után nem meglepő, hogy a bukmékereknél a Besiktas toronymagas esélyesnek számít, hiszen a     kétesélyben a hazai sikerre mindössze 1.01-szeres, míg a magyar győzelemre 8.50-szeres pénzt fizetne ki. A fogadóiroda a hendikep határt 22,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 149,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Besiktas Szolnoki Olaj
Tippmixpro@1.01 Tippmixpro@8.50

Körmend-Groningen

Igen komoly a tét a körmendi csapat számára a hét közepén, hiszen csoportelsőként és harmadikként is zárhat a FIBA Euro Cup B-csoportjában. Az első helyre véleményünk szerint nincs reális esélye a vasi gárdának, hiszen ehhez az kellene, hogy a Gravelines hazai pályán kapjon ki a motiválatlan, eddig csak vereséget szerző, s roppant gyenge Limburg ellen. A második helyet viszont megkaparinthatják a vasiak, ehhez pedig az kell, hogy legyőzzék a Groningent hazai pályán, úgy, hogy a különbség nem számít.

A két fél egyébiránt ezidáig háromszor találkozott egymással, s mindig az aktuális pályaválasztó sikerével ért véget a találkozó. A gárdák legutóbb bő három hete találkoztak, s akkor a hollandok 79-74-re tudtak nyerni szerencsés körülmények közt a körmendiek ellen.

"Természetesen a győzelem lebeg a szemünk előtt, de rendkívül nehéz dolgunk lesz. Az ellenfél egy nagyon erős csapat, főleg fizikálisan. Nagyon fontos lesz, hogy az első pillanattól kezdve kemények, és agresszívak legyünk. Nagyon hosszú negyven perc vár ránk, és senki nem számítson egy olyan őrült estére, ahol potyognak majd a kosarak. Persze szeretnénk minél több pontot dobni, de ez a mérkőzés a védekezésről fog szólni. Nagyon nehéz lesz gyors indításból, vagy éppen távolról kosarakat szereznünk, mert az ellenfél csapatában remek az egyensúly. Az irányítójuk például 115 kilós, és ha kell, akár öt játékost is be tudnak küldeni küzdeni a palánk alá. Magasak is, erősek is, sosem könnyű az ilyen csapatok ellen játszani. A Groningen négy légióssal, és pluszban öt holland útlevéllel is rendelkező külföldivel rendelkezik, tehát összesen kilenc légiósa van, nagyon mély a kerete. Mindenezek ellenére úgy érzem, hogy jó esélyünk van megnyerni a találkozót, főleg ha szívvel-lélekkel játszunk. Mindig fontos a taktika, de az ilyen rangadókon - amikor egy meccs dönt valamelyik csapat sorsáról - talán még több múlik a motiváción, az akaraton, és hogy a szívünk a helyén legyen. Horti játéka kérdéses, a többiek biztosan ott lesznek a pályán." - mondta Teo Cizmic, a körmendiek mestere a bb1.hu-nak.

A fogadóirodák szerint, ha nem is simán, de a Körmendnek áll a zászló, ugyanis a hazaikra 1.35-szörös, míg a vendégekre 2.75-szörös szorzót kínál a    . A bukméker a hendikep határt 5,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 156,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Körmend Groningen
Tippmixpro@1.35 Tippmixpro@2.75

Porto-Sopron

A szép búcsú a tét a soproni csapat számára szerdán, hiszen az már a múlt héten eldőlt, hogy a magyar csapat biztosan kiesik a FIBA Euro Cup sorozatból. Utolsó meccsükön egyébiránt győzelmi esélyekkel lépnek pályára a kék-fehérek, hiába játszanak idegenben, hiszen egyetlen sikerüket épp a Porto ellen aratták a sorozatban, ráadásul a portugálok eddig valamennyi találkozójukat elveszítették a csoportban.

"Szeretnénk szépen búcsúzni az idei FIBA-kupától. Ellenfelünk legutóbbi mérkőzését néztük meg, elemeztük ki - kerete nem változott, ugyanakkor a játéka jócskán megváltozott az előző találkozónkhoz képest. Alapinformációkkal láttuk el a csapatot, amit ha jól végrehajtunk, akkor lesz esélyünk a győzelemre. Nem csak a kosárlabdán lesz a hangsúly, hanem azon is, hogy akarattal hogyan tudunk ellensúlyozni bizonyos dolgokat. Tóth Gergely nem utazik velünk, nem tökéletes a lába, úgyhogy nem kockáztatunk - fontosabb, hogy a jövő heti bajnokin már teljes értékű játékkal tudja segíteni a csapatot. Aki figyelemmel kísérte a Porto meccseit, és nem csak a végeredményt olvasta, az láthatta, hogy elég szerencsétlen szériában van a soros rivális. Végig partiban volt a meccsein, akár idegenben, akár otthon. Sőt volt, hogy nem kevéssel vezetett is, de a végjátékra mindig elfogyott. A Nanterre ellen például legutóbb tizenöt ponttal vezetett a harmadik negyed elején, hat perc múlva viszont már az ellenfél ment egy ponttal. Utóbbi számunkra is ismerős történet… Nem kell lenézni az ellenfelet az öt vereség miatt. Nem lesz könnyű találkozó, más stílust képvisel, mint a korábbi csapatok, de szeretném, ha minél jobb teljesítményt tudnánk nyújtani." - nyilatkozta Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője a bb1.hu-nak.

A bukmékerek a Portót hozták ki favoritnak, hiszen a portugál gárdára 1.30-szoros, míg a vendégekre 2.85-szörös szorzót kínál a    . A fogadóiroda a hendikep határt 6,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 153,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Porto Sopron
Tippmixpro@1.30 Tippmixpro@2.85