Snooker

Két angol és egy walesi hozhat a konyhára - UK Championship-kombi, I. rész

  • Cesc18

Kedden elrajtol az Egyesült Királyság Bajnoksága, ami a világbajnokság mellett a második legnagyobb presztízsű snooker-torna, illetve a hármas korona (triple crown) első állomása. Az első három napban az első körös küzdelmekre kerül sor, tehát összesen 128 játékos ragad dákót. Itt a torna elején minden napra összeállítunk egy kombinált-szelvényt, íme az első.

Kyren Wilson-Mitchell Mann
Hatharom-tipp: Wilson
Odds: 1.14 @ TippmixPro

Kyren Wilson a legfiatalabb játékos a top 16-ban, amivel el is árultuk, hogy az egyik legtehetségesebb a mezőnyben. De ez nem az a sport, ahol annyira könnyű lenne rögtön nagy sikereket elérni, de azért megmutatta már az oroszlánkörmeit, amikor is tavaly behúzta a Sanghaj Masterst. Az idei szezont sem kezdte rosszul, hiszen rögtön az első pontszerzőn, az Indian Openen döntőzött. Azóta gyengébb tornái voltak, de múlt héten minden klappolt nála, és a legjobb négy közé jutott az északír versenyen, többek között két olyan legendát legyőzve, mint Ronnie O'Sullivan és Mark Williams. Ez kellő önbizalmat adhat neki a UK-re, ahol évről-évre jobb eredményt szállít. Az nem is lehet kérdés, hogy a hozzá hasonlóan 24 éves Mitchell Mannt kötelező vernie. A birminghami játékos 100-on kívül helyezkedik el a ranglistán, és idén még csak egy főtáblás győzelemmel rendelkezik, azt is a nem túl komoly játékerőt képviselő Thor Chuan Leong ellen aratta. Wilson a jobb és tehetségesebb snookeres, a múlt heti teljesítménye alapján pedig nem várhatunk tőle rossz formát.

Michael Holt-Kritsanut Lertsattayatthorn
Hatharom-tipp: Holt
Odds: 1.18 @ TippmixPro

Annyira nehéz bekerülni a top 16-ba, hogy például Michael Holt több, mint 10 éve ezért küzd. No, nem azért, mert egy rossz játékos, jelenleg is a legjobb 25 között van, de az a kis plusz nincs meg benne. De láttunk már olyanra példát, hogy valaki 40 éves korára tudott szintet lépni. Magához képest kifejezetten jó szezonja van Holtnak, ahol elindult, ott nem igazán fordult elő, hogy a verhető játékosok ellen ne szállította volna a győzelmet. Ennek fényében nyugodtan fogadunk rá a 100-on kívüli Kritsanut Lertsattayatthorn ellen. A thaiföldi játékostól már az is szép teljesítmény, hogy itt van a főtáblán, illetve, hogy a profik között szerepelhet. Volt már egy-két szebb győzelme, de komoly meglepetésnek számítana, ha borítani tudná a papírformát.

Ryan Day-Jimmy White
Hatharom-tipp: Day
Odds: 1.18 @ TippmixPro

Ez az első forduló egyik rangadója, ha a neveket nézzük. Ryan Day volt top 10-es játékos, Jimmy White pedig egy hatalmas legenda, a mezőny veteránja, aki még mindig tiszteletét teszi egy-egy versenyen. Nagyon messze van ő már a legjobb formájától, közel sem olyan brékerős, mint fénykorában. Nem véletlen, hogy abszolút underdognak tartják. Day sem olyan acélos már, mint jó öt évvel ezelőtt, de ő még mindig ott van a top 30-ban, ellentétben Jimmyvel, aki már a 100-ban sincs. Nem is nagyon panaszkodhat az idei szezonjára Day, vannak jó eredményei. Négyszer mérték össze eddig a tudásukat, és mindig a walesi nyert, ráadásul rendre tükörsimán. 

UK Championship-kombi - a    szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
20:30 Kyren Wilson-Mitchell Mann Wilson 1.14 @ TippmixPro
15:30 Ryan Day-Jimmy White Day 1.18 @ TippmixPro
20:30 Michael Holt-Kritsanut Lertsattayatthorn Holt 1.18 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 1,59