Nemzetközi foci

BL-meccsen is csapata ellen fogadott a belga védő

  • varin

Az Anderlecht védője egyike azon játékosoknak, akiket eltiltottak illegális sportfogadásért. Olcsón megúszták.

A Belga Labdarúgó Szövetség (KBKVB) kedden hivatalos közleményben tudatta, nyolc mérkőzésre eltiltottak négy játékost, akik különböző belga mérkőzésekre fogadtak pénzben. Olivier Deschacht (Anderlecht), Knowledge Musona (Ostende), Tuur Diercks (Antwerp) és Laurent Henkinet (Beveren) emellett pénzbüntetést is kapott, 500 euró megfizetésére kötelezték őket. Az eltiltás mértéke elsőre teljesen érthetetlennek tűnik.

Izmos védelmi hibák előzték meg a Benfica első két gólját

Az Anderlecht 35 éves klubikonja ugyanis három mérkőzésen is csapata vereségére tett pénzt, összesen mintegy 20 ezer euró értékben. A három találkozó egyike a 2013-as, Benfica elleni Bajnokok Ligája-meccs, ahol is Deschacht 56 percet játszott a 3-2-re elveszített találkozón. Deschacht az első két gól idején volt a pályán és látszólag mindkét gólt botrányos védekezés előzte meg. A középső védő úgy nyilatkozott, a testvére kötötte meg a fogadást, nem pedig ő.

Ha bebizonyosodik, hogy Deschacht valóban fogadott a csapata ellen és esetleg megbundázta a találkozókat, akár öt év börtönre is ítélhetik.

Az ügy azért is különösen kényes, hiszen a belga válogatott bekk az Anderlecht egyik ikonjának számít, soha nem játszott más csapatban és eddig 560-szor léeptt pályára a liláknál.

Az Anderlecht legközelebb az azeri Gabala ellen lép pályára az Európa Ligában.

[2365431] 2016-11-24 17:00:00 FK Qabala - Anderlechtx;