Női kézilabda

Oroszországi győzelemmel zárt az FTC

Az FTC-Rail Cargo Hungaria ötgólos győzelmet aratott az orosz Asztrahanocska vendégeként vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében.

A már középdöntős budapestiek egy hete súlyos, 37-24-es vereséget szenvedtek a macedón Vardar Szkopjétől otthon. Az Asztrahanocskát októberben 32-23-ra verték, és mivel a kvartettből a Vardar és az FTC mellett az oroszok jutottak tovább a 12-es középdöntőbe, fontos volt az újabb győzelem.

Az első félidő nagy részében az oroszok akarata érvényesült, a 10. percben már időt kellett kérnie Elek Gábornak. Azonban a rövid pauza nem hozta meg eredményét, az Asztrahanocska fokozatosan lépett el a zöld-fehérektől, a 18. minutumban már 11-6-ot mutatott az eredményjelző. Ezt követően viszont feljavult a Fradi játéka, olyannyira, hogy a félidőre ledolgozta hátrányát (14-14).

A fordulást követően a budapestiek Nerea Pena góljával először szerezték meg a vezetést a mérkőzésen - s mint később kiderült, nem is adták már ki az előnyt kezükből -, a 37. percben pedig már három góllal vezettek Elek Gábor tanítványai. A folytatásban a IX. kerületiek tovább növelték előnyüket az utolsó percekre teljesen széteső orosz bajnok ellen, s végül öt találattal, 33-28-ra tudtak nyerni.

Az Asztrahanocskát az FTC kétszer is legyőzte, míg a Vardarral egyszer ikszelt, így Elek Gábor vezetőedző csapata öt ponttal kezdi a középdöntőt.

A Ferencváros győzelmére egyébiránt 1.22-szeres szorzón lehetett fogadni háromesélyben a    -n.

Női BL, B csoport, 6. forduló:
Asztrahanocska (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 28-33 (14-14)