NB I

Vízválasztó meccshez érkezett a Vasas és a Fradi

  • ivan

Az OTP Bank Liga 16. fordulójának rangadóját Kispesten rendezik: a listavezető Vasas a címvédő Fradit "fogadja".

Ha valaki a szezon elején azt mondja nekünk, hogy a 15. forduló után a Vasas vezeti a bajnokságot és potenciális bajnokesélyessé lép elő, vélhetően kétségbe vontuk volna beszámíthatóságát. Azonban az élet nagy forgatókönyvíró, így a tavaly még a kiesés elkerüléséért harcoló angyalföldi sereg 30 pontjával vezeti az NB I-et, előnye a címvédő Fradihoz képest pedig 5 pont.

Hogy a Vasas szereplése nem a véletlen műve azt jól mutatja, hogy idén már kétszer legyőzte a Debrecent, négy pontot szerzett a Videoton ellen és a Groupama Arénában verte a Fradit. AZ igazi erőpróba azonban most jöhet Michael Oenningék számára, hiszen ha ismét nyerni tudnának a zöld-fehérek ellen, azzal komoly üzenetet küldenének a riválisok számára, ha viszont a Fradi visszavág az augusztusi pofonért, a téli szünet előtt egyenesedhet a tabella.

[2295492] 2016-11-19 18:00:00 Vasas - Ferencvárosx;5
1X2    
Vasas Döntetlen FTC
TippmixPro@2.90 TippmixPro@3.30 TippmixPro@2.30

A fogadóirodák szerint háromesélyes a találkozó, bár egy hajszállal a Fradit vélik esélyesebbnek. Mivel az angyalföldi Illovszky-stadiont felújítják, ezért a Vasasnak albérletbe kellett költöznie, ez pedig komoly érvágás a csapat számára, hiszen a Fáy utcában parádés mérleget produkáltak (5-1-1). Viszont idegenben sem ment rosszul idáig a Vasasnak (4-2-2), de a Fradinak sem (3-2-2).

Mivel mindkét csapat jó pár játékost delegált a nemzeti csapatokba, ezért nagy kérdés, hogy a vezetőedzőknek miként sikerült összeráznia a csapatokat.

Mi úgy saccolunk, hogy egyik oldalon sem ideálisak az öltözői állapotok. A Fradi morális problémái továbbra sem akarnak megoldódni, a válogatott meccsek után pedig nem is igazán eddig a csapatnak. A Vasas erőn felül szerepelt idáig, a legutolsó két körben két döntetlent ért el, az pedig, hogy Kispesten lesz a találkozó, szintén csökkenti az esélyeiket.

Ezzel együtt nehezen tudjuk tippelésre adni a fejünket, a végeredményre vonatkozó fogadások helyett inkább a gólok számával próbálkozunk.

hatharom.com
Gólszám 2-3
@1.90
[2295492] 2016-11-19 18:00:00 Vasas - Ferencvárosx;
209575