Darts

Barney megszenvedhet az "amatőr" világelső ellen

A Grand Slam of Darts csütörtöki játéknapján kialakul a legjobb nyolc mezőnye.

Már az egyenes kieséses küzdelmek zajlanak Wolverhamptonban, szerdán a felső ági nyolcaddöntőkre került sor, míg a mai napon a tábla másik felén is kiderül, hogy kik jutnak a legjobb nyolc közé. Összesen öt BDO-s játékosnak sikerült továbbjutnia a csoportból, és az "amatőr" szócskát nyugodtan dupla idézőjelbe is tehetjük, hiszen ez is bizonyítja, hogy messze nem amatőrökről beszélhetünk, hiába szerepelnek annál a szervezetnél, amit így tartanak számon. Darryl Fitton és Jeff Smith nem tudta borítani a papírformát, a felső ágon így négy PDC-s játékos harcol a döntőért. Az alsó ágon több keresnivalója lesz a BDO-s dartsosoknak, Glen Durrant, Jamie Hughes és Danny Noppert is képes lehet meglepetést okozni.

Papíron Hughes-nak lesz a legkönnyebb dolga, ugyanis azzal a Chris Dobeyval találkozik, aki a profik között még csak bontogatja a szárnyait, és major tornán ilyen jó eredményt még soha nem ért el. Mindketten jól muzsikáltak a csoportküzdelmek alatt, egy-egy skalp levadászásának köszönhetően lehetnek itt. A bukmékerek egy hajszállal Hughes-t tartják az esélyesebbnek, ami vélhetően a rutinjának köszönhető, a másik szervezetnél azért ő több nagy csatát is megélt már.

A legnehezebb dolga Noppertnek lesz a világbajnoki címvédő Gary Anderson ellen. A skót klasszis szépen összekapta magát, és veretlenül jutott tovább a csoportból. Nem ő hozta a legjobb számokat, de a torna ezen fázisa nem is arról szólt. Nagyon nyugodt azért nem lehet, mert a fiatal holland riválisa végig érett játékot mutatott, amivel bizonyította, hogy miért is harmadik a másik szervezetnél. Ilyen oddson nem is éri meg Andersonra fogadni, viszont a Noppert +4.5-ben van fantázia, ha úgy játszik, mint eddig.

Az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveldnek sem lesz őszinte a mosolya, ha a BDO-s ellenfele, a világelső Durrant azt a játékot hozza, mint az elmúlt napokban. Tény, hogy eddig messze a holland legenda volt a legmeggyőzőbb, egyedüliként zárta 100 feletti átlaggal a csoportküzdelmeket és a 60%-os kiszállózása is a legjobb. Természetesen veretlenül jutott el ide, viszont Durrant is elég meggyőző volt. Egyedül Andersonnal nem bírt el, a másik két PDC-s ellenfelét azonban könnyedén verte. Nagyon kemény meccsre számíthat Barney, és az 1.55-ös oddsából is látszódik, hogy az eddig mutatott jó forma ellenére sem számít toronymagas favoritnak.

Egy mérkőzésről nem esett még szó, Benito van de Pas és James Wade összecsapásáról, melyen két PDC-s játszik egymással. A rutinos angol jól kezdte a tornát, de végül csaknem sikerült megnyernie a csoportját. A hollandba többször is beletört már a bicskája, legutóbb bő másfél hete a World Series of Darts nagydöntőjében. De kikapott már tőle tavaly a Players Championship nagydöntőjében is, szóval nem csak a kisebb tornákon képes Big Ben borítani a papírformát Wade ellen. Miután a holland veretlenül, kiváló játékkal jutott tovább, így 2.55-ért ismét érdemes neki bizalmat szavazni. 

hatharom.com
Van de Pas nyer
@2.55
Grand Slam of Darts, csütörtöki program - a   szorzói
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
20:00 Jamie Hughes-Chris Dobey 1.70 1.90
21:00 Benito van de Pas-James Wade 2.55 1.40
22:00 Gary Anderson-Danny Noppert 1.18 3.90
23:00 Raymond van Barneveld-Glen Durrant 1.55 2.20