Darts

Papírformák tömhetik tele a zsebünket

Élesedik a helyzet a Grand Slam of Dartson, ugyanis szerda este megkezdődnek az egyenes kiesés küzdelmek.

A felső ágon két BDO-s játékosnak, a világbajnoki döntős Jeff Simth-nek és a World Darts Trophy-címvédő Darryl Fittonnek sikerült továbbjutnia a csoportjából, a két világbajnok, Martin Adams és Scott Waites pedig búcsúztak. Nem Smith és Fitton a legnagyobb nevek a másik szervezetnél, igazából meglepetésnek számít, hogy ők itt vannak a nyolcaddöntőben, pláne, hogy olyan nagyon kiemelkedő játékot nem mutattak. A nyolc közé jutásuk még komolyabb bravúrnak számítana, hiszen előbbi Phil Taylorral, utóbbi pedig Peter Wrighttal néz majd farkasszemet. Mondani sem kell, hogy a két PDC-s klasszisnak áll a zászló. Az extravagáns skót nagyon magabiztos ezen a tornán is, három győzelemmel abszolválta a csoportküzdelmeket. Fitton 84.90, 87.30 és 87.27-es körátlagokat produkált, ami aligha lesz elég Wright ellen, főleg, hogy itt már 10 leget kell nyerni a győzelemhez. Taylor a biztos továbbjutás fényében az utolsó meccsét már elengedte - ezért kapott ki 5-0-ra -, szóval ne abból induljunk ki. Smith képes lehet kellemetlenkedni, a vártnál sokkal jobb teljesítményt nyújt, viszont a győzelemhez új szintre kellene emelnie a játékát.

A játéknap rangadójának a világelső és címvédő Michael van Gerwen és a világranglista-nyolcadik Robert Thornton ütközete számít. De csak papíron, a valóságban ugyanis toronymagas favorit a holland klasszis. Ami érdekessé teheti ezt a meccset, hogy a rutinos skótnak, ha nem is sikerült sokszor legyőznie van Gerwent, azért néhányszor borította ellene a papírformát. Például idén a Premier League-ben, illetve tavaly a World Grand Prix-döntőjében. Persze, ha nem tesz rá egy lapáttal a játékára, akkor semmi esélye nem lesz a csoportjából három győzelemmel továbbjutó holland ellen. 

Egy mérkőzésről nem esett még szó, ahol Gerwyn Price és Brendan Dolan személyében két olyan játékos találkozik, akiknek a negyeddöntő már elég szép eredmény lenne. Olyan nagyon magas színvonalú játékot egyikük sem nyújtott, az észak-ír például az utolsó csoportmeccsén csak 80-as átlagot dobott. Price valamivel meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, de úgy igazán még nem sült el a keze. Viszont nála van jobban benne a feljavulás, Dolan már jó ideje ezen a szinten mozog, amit a csoportküzdelmek alatt is mutatott. Hopp és Adams ellen ez szűkösen elég volt, a walesi ellen már több fog kelleni, ami nem biztos, hogy most benne van.

hatharom.com
Taylor + Wright + Price
@1.75
Grand Slam of Darts, szerdai program - a   szorzói
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
20:00 Gerwyn Price-Brendan Dolan 1.45 2.30
21:00 Phil Taylor-Jeff Smith 1.08 5.50
22:00 Michael van Gerwen-Robert Thornton 1.04 6.75
23:00 Peter Wright-Darryl Fitton 1.12 4.70