Átigazolás

Izgalmas nyár elé nézünk, igazi nagyágyúk szerződése jár le

Ibrahimovic, Fernandinho, Touré és Fernando Torres is klubot válthat a nyáron.

Habár a nyári átigazolási szezon kezdetéig még aludnunk kell néhányat, érdemes megnézni, kiknek is jár le a szerződése 2017 nyarán, közülük ugyanis akár többen is már télen csapatot válthatnak. A lista bőséges, több nagyágyú is szerződéshosszabbításra vár.

Külön érdekes lehet például Fernando Torres helyzete, aki hamarosan betölti a 33-at és egyre kevesebb lehetőséget kap az Atlético Madridban. Könnyen elképzelhető, hogy a Kölyök nyáron távozik Madridból, ám megtippelni is nehéz lenne, hova szerződhet a klublegenda.

Arjen Robben szerződésén is a június 30-ai dátum szerepel és bizony nyáron már ő is közelebb lesz a 34-hez, mint a 33-hoz. A felek egyelőre nem aggódták túl a dolgot, Robben inkább az előtte álló feladatokra koncentrál, így nem foglalkozik a kontraktussal. A holland támadó egyébként sérülése után jó szezont fut a bajoroknál, így a szerződéshosszabbítás nála valószínűleg csak formalitás.

Zlatan Ibrahimovic már más kérdés... A szenzációs szezonkezdet után mind csapata, mind ő holtvágányra került, és bizony a svéd támadó fizetése sem tartozik az alacsony kategóriába. A 35 éves támadó esetében egyáltalán nem lenne meglepő a távozás, habár a szakértők szerint még egy évig marad az Old Traffordon.

Érdekes lehet még Axel Witsel helyzete, a belga középpályás iránt évek óta nagy kereslet van például a két milánói csapattól. Hogy véget ér-e az ötéves szentpétervári kaland, arra mi bőven látunk esélyt, arra viszont nem, hogy 30 millió euró alatt lesz a 27 éves játékos vételára.

A Manchester Citynél is elő lehet venni a számológépeket, hiszen több fontos játékos szerződése is lejár. Noha Fernandinho, Clichy és Zabaleta is alapembernek számít, mindannyian elérik nyárra a 32 évet, ahogyan például Jesús Navas és Bacary Sagna is már a pályafutása második felében jár.

Nekik jár le a szerződésük 2017 nyarán
Játékos Csapat Becsült érték*
Fernandinho Manchester City 28M
Axel Witsel Zenit Szentpétervár 22M
Santi Cazorla Arsenal 20M
Jesús Navas Manchester City 20M
Thiago Silva PSG 16M
Yaya Touré Manchester City 12M
Zlatan Ibrahimovic Manchester United 12M
John Obi Mikel Chelsea 12M
Arjen Robben Bayern München 11M
Fernando Torres Atlético Madrid 10M
Pablo Zabaleta Manchester City 10M
Braniszlav Ivanovics Chelsea 10M
Gael Clichy Manchester City 9M
Franck Ribéry Bayern München 9M
Antonio Valencia Manchester United 8M
Pepe Real Madrid 6M
Daniele De Rossi AS Roma 5M
Stephan Lichtsteiner Juventus 5M
*: Transfermarkt adatai alapján