Kosárlabda

A Körmendre nehéz, az Albára könnyű feladat vár

A Körmend a Gravelinest fogadja, míg az Alba Belgiumba látogat, a FIBA Euro Cup csoportkörének ötödik fordulójában.

A körmendiek a csoportelső francia csapatot fogadják szerdán.

Körmend-Gravelines-Dunkerque

Kemény mérkőzés előtt áll a körmendi kosárlabdacsapat, hiszen a vasiak a csoportelső Gravelines-Dunkerque együttesét fogadják szerdán. A magyar gárda három hete meccselt a franciákkal idegenben, s akkor egy jókora pofonba szaladtak bele Teo Cizmic tanítványai, hiszen a hazaiak 95-76 arányban tudtak nyerni.

A vendégek egyébiránt még mindig hibátlanok a nemzetközi kupában, hazájuk bajnokságában viszont botladoznak, a Körmend elleni siker óta kétszer is kapituláltak az LNB-ben, s mindössze a 12. helyet foglalják el. Ezzel szemben a magyar csapat szárnyal az NB I-ben, még mindig százszázalékos (!), a FIBA Euro Cupban, a Groningen otthonában kikapott a gárda, Limburgban viszont nyerni tudott.

"Egyértelműen a csoport legerősebb csapata a Gravelines, ráadásul legutóbbi találkozásunk óta még erősebbek lettek, mert új játékosokat is igazoltak. Emiatt még nem tudhatjuk biztosan, hogy hogyan fognak felállni, ki fog játszani, és ki nem, de Franciaországban már megtapasztaltuk, hogy mi kell ellenfelünk legyőzéséhez. Úgy érzem, hogy nyerhetünk ellenük, de ehhez még magasabb szinten kell játszanunk, mint korábban. Nagyon motiváltan, kellő agresszióval kell pályára lépnünk. Különösen ügyelnünk kell arra, hogy ne szórjuk el könnyedén a labdákat, becsüljük meg azokat, és a dobóhelyzeteinket is jól kell majd megválasztanunk. Ha ezek a dolgok összeállnak, akkor lehet esélyünk. Devon Saddler játékára sajnos továbbra sem számíthatok. Még nem tudom biztosan, hogy mennyi ideig fog tartani a felépülése, talán lassan elkezdheti majd a futásokat. A többieknél is vannak apróbb sérülések, de játszani fognak." - mondta Teo Cizmic, a Körmend vezetőedzője a bb1.hu-nak.

A két fél között tehát papíron még tovább nőtt a különbség a francia csapat igazolásainak köszönhetően, azonban a bukmékerek szerint lehet keresnivalója a körmendi csapatnak hazai pályán, hiszen a     kétesélyben a vasi sikerre 2.10-szeres, míg a vendég győzelemre 1.55-szörös pénzt fizetne ki. A fogadóiroda a hendikep határt 2,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 163,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Körmend Gravelines
2.10 1.55

Brussels-Alba Fehérvár

 

 


 

Nem lesz könnyű, ugyanakkor kötelező győzelem előtt áll az Alba Fehérvár a hét közepén. Ugyanis Braniszlav Dzunic együttese ahhoz a Brussels gárdájához látogat, amely még mindig nyeretlen a nemzetközi porondon. Ennek köszönhetően a belgák már nem juthatnak tovább az A-csoportból, míg a magyar gárda igen, vagyis motivációsbeli különbségek is lehetnek a felek közt. Főleg úgy, hogy a Brussels hazája bajnokságában is szenved, a legutóbbi két vereségének köszönhetően már csak az ötödik pozíciót foglalja el, avagy nem ártana, ha inkább erejét a Scooore League-re fordítaná. Egyébként is csapnivaló formában vannak a hazaiak, hiszen sorozatban négy vesztes (!) meccsnél tartanak.

Ezzel szemben a székesfehérváriaknak kiválóan megy mostanság, zsinórban hat győzelemnél járnak Keller Ákosék, vezetik a magyar bajnokságot, míg a Fiba Euro Cupban egy sikerre vannak a továbbjutástól.

"Nem akarjuk nyomás alá helyezni magunkat, ugyanúgy szeretnénk játszani, mint az eddigi meccseken. Ez is egy mérkőzés a többi között. Eddig jól teljesítettünk a kupában, de úgy vagyunk vele, akkor már miért ne próbálnánk meg még jobban játszani. Lóránt Péter a legutóbbi bajnokin ráesett a csípőjére, nincs teljesen rendben, még nem tudjuk, vállalja-e a játékot, ahogyan Markovics Luka sem, akinek az utolsó otthoni edzésen sérült meg a vádlija." - nyilatkozta Branislav Dzunic a bb1.hu-nak.

Fehérváron hét ponttal verte az Alba a belgákat, ez, illetve az eddig elhangzottak fényében nem csoda tehát, hogy a magyar csapat a szerdai ütközet favoritja a fogadóirodák szerint. A     a hazaikra 2.15-szörös, míg a vendégekre 1.55-szörös szorzót kínál. A bukméker a hendikep határt 3,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 161,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Brussels Alba Fehérvár
2.15 1.55