Kosárlabda

Újabb nehéz túra előtt a Szolnok

Az Olaj Lengyelországba, a Zielona Gora otthonába hivatalos kedden, a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

Újabb nehéz túra előtt a Szolnok. - Fotó: Gémesi Balázs - bb1.hu

Zielona Gora-Szolnoki Olaj

Noha a Zielona Gora és a Szolnoki Olaj is egyaránt 1-3-mal áll a Bajnokok Ligája E-csoportjában, a felek közt igen nagy a tudásbeli különbség, sajnos a lengyel csapat javára. Ugyanis a hazaiak 10 egyforma képességű játékost foglalkoztatnak, ami meg is látszik a teljesítményükön, hiszen a lengyel ligában a harmadik pozíciót foglalják el, míg a BL-ben eddig a Besiktas elleni vereséget leszámítva egylabdás meccseket játszottak, amik közül hazai találkozójukat behúzták.

Ami a Szolnokot illeti, a bordó-feketék négymeccses nyeretlenségi sorozatukat zárták le szombaton a Jászberény ellen. Azonban abból az ütközetből nem szabad kiindulni, a keddi meccs teljesen más kávéház lesz, mint a hétvégi mérkőzés volt, amit jól példáz Vojvoda Dávidék eddigi BL-szereplése. Az magyar bajnok idegenben kétszer is 43 pontos (!) vereséget szenvedett, míg legutóbb hazai pályán kapott ki 15 egységgel a Partizan Belgrádtól. A vendégcsapatnál ráadásul továbbra is sok a probléma, így pedig nem lesz könnyű dolga a bordó-feketéknek.

"Tóth Ádám el sem utazott velünk, a napokban lesz meg a kontroll eredménye, akkor derül ki, hogy pontosan mekkora a baj. Szerencsétlen szituációban sérült meg ismét, egy jászberényi játékos „alálépett”, egyáltalán nem volt szándékos, az ehhez hasonló sérülések benne vannak a sportban. Így viszont Boriszov kénytelen volt velünk jönni, mert tízes kerettel ki kell állnunk a találkozóra, valószínűleg valamelyik fiatal megkapja majd az esélyt a bizonyításra. Kőkemény csapathoz utazunk, amely tavaly még Euroligás volt, ahogy eddig az összes ellenfelünk, ők is dominálnak fizikálisan. Igyekeztünk felkészülni becsülettel, nem számítok könnyű meccsre." - nyilatkozta Sztojan Ivkovics a szolnokiak mestere a bb1.hu-nak.

A formákat, az előjeleket és az erőviszonyokat alapul véve tehát az Olaj egykori irányítóját, James Florence-t, is foglalkoztató Zielona Gora oldalára billen a mérleg nyelve. Mindezt a bukmékerek is érzékeltetik szorzóikkal, hiszen szerintük a lengyel csapat simán behúzza a mérkőzést, ugyanis a hazai sikerre mindössze 1.06-szoros (!), míg a vendégre hatszoros pénzt fizetne ki a    . A magyar online fogadóiroda a hendikep határt 12,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 145,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Zielona Gora Szolnoki Olaj
1.06 6.00