E-sport

Idén is teljes káosz lesz a világ legjobbjainak összecsapása

  • Thanatos
Címkék:

Hamarosan sor kerül a League of Legends: All Star megmérettetésre, amelyen rendszerint a vidámságé a főszerep.

Mind azt már mindenki tudja, az idei League of Legends World Championship egy epikus küzdelemmel véget ért, és ismételten az SKTelecom T1 került a dobogó legmagasabb fokára. Ezzel úgy tűnhet, hogy nem is lesz már lényeges esemény idén, ám eléggé nagyot téved az, aki ezt így látja! Megpróbáljuk összeszedni a legfontosabb bajnokságokat, amiket még ez az év tartogat számunkra, kicsit be is mutatva őket. Elsőként szót ejtettünk a Magyar Elit Bajnokságról, most pedig a Riot Games egyik, hacsak nem a legviccesebb profi rendezvényéről számolunk be!

League of Legends: All-Star 2016

Ez is egy olyan esemény, amely minden évben megrendezésre kerül, és a League of Legends közönsége epekedve várja mindig a következőt. Nagyon hasonló más sportágak ilyen jellegű rendezvényeihez, ám az e-sport légkör teszi igazán viccessé, és legfőképpen egyedivé ezt az egészet. Idén Spanyolországban, a barcelonai Palau Sant Jordi stadionban kerül megrendezésre az All-Star, ahol december elejétől esnek egymásnak a világ legjobbjai. Vagy inkább legnépszerűbbjei!

Igen, hiszen november 7-éig lehetett szavazni a résztvevő játékosokra. Minden régió külön csapatot indít ilyenkor, amelynek tagjait a közönség rakja össze. Kedvenc Top, Jungle, Mid, ADC és Support játékosainkra leadhattuk voksainkat. Persze szigorúan ügyeltek a szervezők, hogy a saját régióján kívülről mindenkire maximum a rá érkező szavazatok 20%-a kerülhetett. Ez azért fontos, hogy tényleg az adott terület legnépszerűbb, és igazán közkedvelt arcai kerüljenek a színpadra végül.

Kövesd szakértőnk, Thanatos oldalát a legfrissebb hírekért!

De mi történik azután, hogy a csapatokat összerakták a szurkolók és hétköznapi játékosok? Elsőként két csoportra osztják a régiókat egy sorsolás segítségével: Ice & Fire (Jég és Tűz), és innentől már minden magától értetődő! Részben. Egymás ellen megküzdenek majd a különböző Ice & Fire csapatok, amelyekért pontot kapnak. Itt még azért koránt sincs vége a hangulatos ütközeteknek, hiszen a szokásos 5 az 5 elleni küzdelmek mellett, egy hatalmas 1 az 1 elleni, egyenes kieséses ágrajzot is sorsolnak a szervezők, ahol aztán bárki összekerülhet bárkivel. A játék klienséből elérhető különböző vicces játékmódok (például amikor mindenki ugyanazzal a hőssel kell legyen) keretein belül ugyanúgy megütköznek majd a társaságok, ahogyan a hihetetlen vicces „Tandem Mód” sem maradhat ki. Ilyenkor különböző játékos kezeli a billentyűzetet és az egeret. Nem tagadom, óriási káosz szokott kialakulni, de kétségtelenül fergeteges a hangulat. Természetesen nem maradhat el a Jég és Tűz ténylegesen legnépszerűbb játékosai között zajló klasszikus All-Star meccs sem.

Ahogyan már mondtam, az egész rendezvény alatt gyűjtik a pontokat az Ice vagy Fire oldalnak a játékosok és a régiók, míg végül egy végső győztest avathatunk a harmadik nap végére. Bőven lesz majd itt mire fogadni, mert általánosságban a legtöbb vicces vagy komolyabb ütközetnél elérhető ez az opció. Amennyiben lehetséges egy ilyen „profi” esemény esetében, majd megpróbálunk fogadási tippekkel is elődrukkolni. Nem mellesleg a hangulat is zseniális ilyenkor, senki nem veszi komolyan, ami történik. Azért egy picit mégis, és így indulatokból, könnyekből, kacajokból és emlékezetes pillanatokból sosincs hiány!

Ahogyan az előzőekben is, a legfontosabb információkat a cikk végén most is megtalálja az, aki kedvet kapott egy jó hangulatú, hivatalos Riot rendezvényhez. A következő és egyben utolsó részében a cikksorozatnak bemutatásra kerül az „alternatív” világbajnokság, az Intel Extreme Masters. Ami pedig tökéletesen beleillik az eddig bemutatott magyar vonatkozású, illetve nemzetközi, ám inkább vicces rendezvények közé a maga profi és teljesen kompetitív légkörével.

Információk a bajnokságról

Élő adás helye:

- magyarul: https://www.twitch.tv/magyarloltv

- angolul: www.lolesports.com

Adás időpontok, menetrend:

- December 8-11, minden nap: 16:00