Magyar válogatott

Ez a blama Storck nyakába varrható?

Bár Andorrát minden különösebb gond nélkül legyőztük, egy kulcsembert elveszítettünk a portugálok elleni találkozóra.

fotó: mlsz.hu

Bár ugyan a svédek elleni meccs még hátra van, a magyar válogatott számára véget ért a 2016-os év, amely igencsak eseménydúsra és érzelemgazdagra sikeredett. A mieink vasárnap este az év utolsó tétmeccsén négygólos győzelmet arattak Andorra felett, a papírforma győzelemnek köszönhetően pedig továbbra is látótávolságon belül maradtunk a továbbjutásért zajló versenyfutásban.

A világbajnoki részvételünk esélyeit nagyban befolyásolja majd a következő találkozó, ugyanis március 25-én az Európa-bajnok Portugália vendége lesz a válogatott. Az oroszországi vb-hez azon a rangadón mindenképpen bravúrra lesz szükségünk, ám az már most eldőlt, hogy Ronaldóék ellen Bernd Storck biztosan nem számíthat egyik alapemberére.

Kleinheisler László a német szövetségi kapitány nagy felfedezettje, a norvégok elleni pótselejtezőben robbant be a köztudatba, azóta pedig oszlopos és kihagyhatatlan tagja a Storck-csapatnak. A most futó selejtezőben is minden meccsen kezdő volt, ám Andorra ellen nagy butaságot csinált, amikor a 15. percben egy elkerülhető szituáció után sárga lapot kapott. Mivel Feröeren is begyűjtött egyet, így a soron következő meccset eltiltás miatt kénytelen lesz kihagyni. Nem jött jókor az biztos.

Bernd Storck a Portugália elleni, márciusi vb-selejtezőről lemaradó Kleinheisler Lászlóról elmondta, még fiatal, sokat kell tanulnia, többek között azt is, hogyan kell visszafognia magát azokban a helyzetekben, amikor az ellenfél provokálja.

Bizonyos vélemények szerint az eset elsősorban Bernd Storck hibája, aki megtehette volna, hogy a gyengécske Andorra ellen nem küldi pályára Kleinheislert, esetleg csereként csak epizódszerepet szán neki a találkozón, így kerülve a kockázatot egy esetleges eltiltás miatt. Storck felelőssége amiatt merülhet fel, mert pontosan ismeri a fiatal középpályás vehemens habitusát, tisztában kell, hogy legyen vele, hogy a vasárnapi esethez hasonló bármikor előfordulhat.

Mások viszont úgy vélik, hogy Kleinheisler az, aki hibázott, különösen úgy, hogy a játékvezető zsebéből simán elkerülhető szituáció (Gera felrúgása után fellökte az ellenfelet) miatt rántotta ki a sárga kártyát.  Mikor pályára került már tudta, hogy egy lap eltiltás von maga után, egy ilyen langyos meccsen pedig elvárható lett volna, hogy ezt szem előtt tartva lehozza a találkozót lap nélkül.

Mit vársz a válogatottól a selejtezőben?x;
186541
[2059310] 2017-03-25 20:45:00 Portugália - Magyarországx;