Foci-vb 2018

Könnyed győzelem Andorra ellen, Szalai még sarkazott is - videó

  • varin

A vendégek inkább csak a sportszerűtlen játékukkal vétették észre magukat. Dzsudzsák, Gera és Gyurcsó is remekeltek.

Több meglepetéssel a kezdőben futott ki a magyar válogatott a Grouapa Aréna gyepére: Gera Zoltán tudta vállalni a játékot, míg a védelemben ezúttal Fiola Attila helyett Bese Barnabás kapott lehetőséget.

Lendületesen, de feszülten indult a 90 perc, Kleinheisler László sajnos már negyedóra után kisárgázta magát a portugálok elleni mérkőzésről. A magyar csapat az első pillanattól kezdve agresszívan támadott, ám az andorraiak sem játszottak ügyetlenül. A 33. percig mindössze egyetlen komolyabb helyzete volt Bernd Storck csapatának, ám Szalai közelről nem tudta bekotorni a labdát. Az említett minutumban aztán jött a vezető gól Dzsudzsák beadását követően a derékfájdalommal küzdő Gera Zoltán belsőzte be a játékszert a kapuba.

A megnyugtató gól sem késett sokat, ismét Dzsudzsák jobbról, de ezúttal Lang Ádám lábáról jutott a kapuba a bogyó. A félidőre tehát úgy vonulhattunk, hogy gyakorlatilag megvan a meccs, csak az a kérdés, mennyi lesz közte.

A második félidőt is lendületesen kezdték a mieink, látszott, hogy ki akarják szolgálni Szalaiék a lelkes közönséget. A nagyobb helyzetek ugyan el-elmaradoztak, ám a mezőnyfölény és a labdabirtoklás közötti különbség tetemes volt. Végül a félidő fele után érkezett meg a várva várt gól, Gera átadásából a végig remekül játszó, Lettországban is gólt szerző Gyurcsó talált be a vendégeknek.

A ráadásban még játéklehetőséget kapott Németh és Böde, valamint az andorraiak is megnézték közelebbről a mieink térfelét, de a zárszó Szalai Ádámé lett, aki csodálatosan szépen, sarokkal szerezte meg a negyedik gólt. A Bundesligában légióskodó támadó gólja egyébként azt jelentette, az összes tippmesteri tippünk bejött a találkozóra.

Folytatás és egyben évzárás kedden, Svédország ellen, ahol Király Gáborék elbúcsúznak a válogatottól.

A csoport másik mérkőzésén Svájc legyőzte Feröer-szigeteket, míg a Portugália-Lettország mérkőzést később játsszák.

[2059305] 2016-11-13 18:00:00 Magyarország - Andorrax;