Foci-vb 2018

Kikaptak a sógorok, kiütéssel nyertek az olaszok és a spanyolok

Olaszország és Spanyolország is könnyedén hozta a kötelezőt, Ausztria viszont újabb vereséget könyvelhetett el.

Késő délutáni meccsek

A 18 órási mérkőzések közül az egyik legnagyobb figyelmet az Ausztria-Írország derbi kapta, ahol két olyan csapat feszült egymásnak, akik egyaránt az első helyre pályáznak. A sógorok az előző két fellépésükön csupán egy pontot szereztek, így most győzelmi kényszerben kellett pályára lépniük, de ennek ellenére az oddsmesterek őket hozták ki favoritnak. Az első félidőben nem esett gól, a szünetet követően viszont a vendégek egy remek kontrából James McCleannek köszönhetően megszerezték a vezetést. Az osztrákok hiába játszottak fölényben, nem tudták bevenni Darren Radolph kapuját. Az írek ezzel sorozatban harmadik győzelmüket könyvelhették el és 10 pontjukkal a D csoport élén állnak, míg a sógorok negyedik helyen szerénykednek. 

Másik szomszédunk, Horvátország sokkal jobban szerepelt, hiszen 2-0-ra legyőzte Izlandot. A piros-fehérek Marcelo Brozovic találatával már a 15. percben megszerezték a vezetést. A vendégek nem jelentettek túl nagy fenyegetést Danijel Subasic kapujára, Brozovic pedig a 91. percben ismét beköszönt egy 17-ről elengedett lövéssel. Izland első vereségét könyvelhette el, míg a horvátok sorozatban harmadik meccsüket nyerték meg és 10 ponttal vezetik az I-jelű hatost. Ugyanebben a csoportban Törökország is nyert, méghozzá a nulla pontos Koszovó ellen. Nyögvenyelősen indult pedig a török gépezet, de a szünet után kettőt is sikerült berámolniuk, ami elegendőnek bizonyult a három pont megszerzéséhez. 

Vb-selejtező
Mérkőzés Eredmény
Ausztria-Íroroszág 0-1
Grúzia-Moldova 1-1
Horvátország-Izland 2-0
Törökország-Koszovó 2-0

Esti meccsek

A két nagyágyú, Olaszország és Spanyolország nem bízta a véletlenre. Az itáliaiak Liechtensteinbe látogattak és már negyedóra után 2-0-ra vezettek Andrea Belotti és Ciro Immobile góljaival. A szünet előtt még egyszer betalált Belotti és Antonio Candreva is beköszönt. Ezzel gyakorlatilag az első játékrészben el is döntötték a meccset. A hispánok kicsit jobban megszenvedtek Macedónia ellen. Csak a 34. percben tudtak vezetéshez jutni Darko Velkoski öngóljának köszönhetően. Megnyugodni csak a 69. percben nyugodhattak meg, amikor Victor Vitolo is betalált és 2-0-ra növelte az előnyüket. A hajrára teljesen elfogytak a vendégek, így a vége 4-0 lett. Mind az olaszok, mind a spanyolok 10 ponttal állnak, utóbbi csak a jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a csoportot.

A Wales-Szerbia ígérkezett az egyik legszorosabb meccsnek, és a felek nem is bírtak egymással. Gareth Bale távoli góljával ugyan félóra után vezetést szereztek a hazaiak, de nem sikerült a végéig kihúzniuk, a 86. percben Aleksandar Mitrovic fejesével kiegyenlítettek a szerbek. A hátralévő időben már nem változott az eredmény. 

Vb-selejtező
Mérkőzés Eredmény
Albánia-Izrael 0-3
Liechtenstein-Olaszország 0-4
Spanyolország-Macedónia 4-0
Ukrajna-Finnország 1-0
Wales-Szerbia 1-1