Sportfogadás

Megtaláltuk a vb-selejtezők legerősebb tippjét?

  • ivan

A 2018-as vb-selejtező I csoportjának rangadóján Horvátország Izlandot fogadja. Megpróbálunk hasznot húzni a meccsből.

A nyári Európa-bajnokságot egyaránt megjárt két válogatott három forduló után veretlenül vezeti kéz a kézben az I-csoportot, mindkét csapat két győzelemmel és egy döntetlennel áll. A horvátok idegenben verték a finneket (0-1) és a koszovóiakat (0-6), majd odahaza ikszeltek a törökökkel (1-1). Az izlandiak otthon verték a törököket (2-0) és a finneket (3-2), és idegenben csíptek el egy pontot Ukrajnától (1-1).

Horvátország#cro-croatia#5
Izland#isl-iceland#5

A továbbjutás szempontjából tehát egy rendkívül fontos találkozó következik szombaton, egy vereséggel mind a két válogatott lépéshátrányba kerülne, hiszen ne felejtsük, hogy az 1-2. hely valamelyikére pályázik még Ukrajna és Törökország is.

A tét tehát nem kicsi, és a horvátoknak egy nagyon kellemetlen gonddal is meg kell küzdeniük: a szombati találkozót zárt kapuk mögött, szurkolók nélkül rendezik. Vagyis ezen a fontos összecsapáson üres lelátók lesznek majd a zágrábi Maksimir Stadionban, amelynek gyepszőnyege nem tartozik a legjobb minőségű játékterek közé. A törökök ellen szintén nézők nélkül játszottak a horvátok, az eredmény pedig 1-1 lett.

Ez a tény már önmagában elegendő ahhoz, hogy túlzónak lássuk a bukik által a horvátokra kiszabott 1.40 körüli szorzót. Az igaz, hogy ebben a felállásban déli szomszédaink a 2013-as vb-selejtezős meccsen 2-0-ra verték az északiakat, de azóta a skandinávok rengeteg fejlődtek.

A kereteket illetően túl nagy újdonságokról nem tudunk beszámolni. A hazaiaknál visszatér majd a csapatba Luka Modric, míg a vendégeknél az Eb-csapatból nincs a keretben Finnbogason és Sigthorsson. Utóbbi két támadó hiánya nyilván gyengíti a vendégeket, de hasonló alkatú csatárokkal tudják őket pótolni.

Mivel a magyar válogatott a közelmúltban mindkét válogatott ellen pályára lépett, ezért többé-kevésbé össze tudjuk hasonlítani a feleket. Az nyilvánvaló, hogy a nagyobb nevek a horvátoknál játszanak, de Izland hihetetlen szívós és szervezett játékával bárki orra alá képes borsot törni.

Egy nézők nélküli, hideg novemberi estén lejátszott találkozón még inkább lehet esélyük, ezért egy hendikepes fogadást ajánlunk a figyelmetekbe, amely kettő vagy annál nagyobb hazai győzelem esetén veszít, minden más eredmény esetében viszont profitot szállíthat.

Horvátország - Izland
hatharom.com-tipp: Hendikep 0:2 - Izland
TippmixPro@1.60
[2059505] 2016-11-12 18:00:00 Horvátország - Izlandx;

Fogadj a vb-selejtezős meccsekre a Tippkirályban!