Foci-vb 2018

Legjobbja nélkül nehéz meccs vár a kontinensbajnokra

  • ivan

Magyar idő szerint csütörtök este Kolumbia Chilét fogadja a világbajnoki selejtezőben. A meccsnek nem csak a presztízs miatt van komoly tétje, ám a vendégek legnagyobb sztárjuk nélkül kénytelenek pályára lépni.

Mindössze egyetlen pont választja el a csapatokat egymástól a dél-amerikai selejtezősorozatban, Kolumbia a 4., Chile pedig az 5. helyen található. A Copa América-győztes vendégek csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg Argentínát, amely ebben a fordulóban a brazil válogatott vendége lesz.

Bár még nyolc forduló hátra van a kvalifikációból, a mezőny rendkívül sűrű, így ennek a rangadónak komoly tétje van. Amennyiben Kolumbia hozni tudja ezt a meccset, úgy négypontosra növelheti előnyét egyik legnagyobb riválisával szemben, míg ha Chile szerezné meg a három pontot, azzal nagyon kedvező helyzetbe hozhatná magát a továbbiakat figyelembe véve.

Chile azonban idáig mind a két idegenbeli meccset elbukta a selejtezőben, Paraguayban 2-1-re, Ecuadorban pedig 3-0-ra maradtak alul a vörösök. Csütörtöki esélyeiket csökkenti, hogy Alexis Sánchez megsérült az egyik edzésen, így ő biztosan nem lép pályára Kolumbia ellen.

[2079356] 2016-11-10 21:30:00 Kolumbia - Chilex;5

A múlt eredményei alapján Chile áll jobban, hiszen Kolumbia csak egyetlen egy meccset tudott megnyerni a két csapat utolsó hét találkozójából. Ugyanakkor odahaza nagyon mennek a kávésok, hiszen utolsó 11 hazai selejtezős meccsükből csak egyet buktak el. Nem is csoda,ha a bukik inkább James Rodríguezéknek szavaznának bizalmat, a hazai siker 1.80-as oddson fogadható.

1X2    
Kolumbia Döntetlen Chile
TippmixPro@1.80 TippmixPro@3.50 TippmixPro@4.20

Jó hír a hazaiak számára, hogy visszatért a válogatottba Radamel Falcao. A Monaco csatára bombaformában futballozott az elmúlt hetekben, a legutóbbi két tétmeccsén összesen négyszer mattolta az ellenfél védelmét. A válogatottban utoljára több, mint egy éve jutott szóhoz, így a 30 éves támadó biztosan nagyon motivált lesz, ha szerepet kap.

[2079356] 2016-11-10 21:30:00 Kolumbia - Chilex;
186573