Magyar foci

Valójában Bognár irányította a bukdácsoló Puskást

  • ivan

Bár a másodosztályban szereplő Puskás Akadémia vezetőedzője Szijjártó István volt, a nemrégiben menesztett szakember elmondta, valójában a szakmai Bognár György dirigált.

fotó:pfla.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az NB II-ben szereplő Puskás Akadémia a gyengébb őszi eredmények miatt menesztette a csapatot irányító Szíjjártó Istvánt és a szakmai igazgató Bognár Györgyöt is, a felcsúti alakulat irányítását ideiglenesen pedig Vincze István vette át.

Szijjártó István a Digi Sport Reggeli Start című műsorának keddi adásában bevallotta, hogy bár formailag ő volt a vezetőedző, "tulajdonképpen Gyuri (Bognár György szakmai igazgató - a szerk.) igazolta a játékosokat, ő állította össze a csapatot, ő cserélt, de azért megbeszéltünk sok mindent".

Szijjártó elmondása szerint komoly nézeteltérés soha nem volt közte és a szakmai igazgató között, de azt is hozzátette, hogy a döntő szó mindig Bognár Györgyé volt.

Az interjú egyik másik érdekes része az volt, amikor a műsorvezető felidézte Ferenczi Attila elemzését, melyben a tradíciókutató rávilágított, hogy a Puskás Akadémiánál hiányzik a szakmai koncepció, a nagycsapatnál és az utánpótlásnál is túl sűrűn váltják egymást a szakmai vezetők, így pedig nem tud kialakulni folytonosság sem. Bár Szijjártó István három éve dolgozott Felcsúton, bevallása szerint abszolút nem látott bele a klub stratégiai elképzeléseibe, és szerinte inkább ezt a "tulajdonosi körtől kellene megkérdezni"...

A Puskás Akadémia már Vincze István irányításával hétvégén 2-2-es döntetlent játszott a Szegeddel, ezzel pedig visszacsúszott a negyedik helyre, mivel a ZTE behúzta a maga találkozóját. A felcsútiak lemaradása öt pont a listavezető Balmazújvárossal és kettő a második és egyben feljutó helyen álló Kisvárdával szemben. Az NB II két hét múlva folytatódik, a Puskás odahaza fogadja majd a kieső helyen álló Ceglédet.

KI NYERI AZ NB II-T?    
Balmazújváros 3.25
Puskás Akadémia 3.50
Kisvárda 4.70
Békéscsaba 10.00
ZTE 10.00
[2294311] 2016-11-20 16:00:00 Puskás Akadémia - Restart-Ceglédi VSEx;
211147