Bundesliga

Teljesen elszálltak a bukik Gulácsiék kapcsán

10 forduló elteltével akkora favoritok a harmadik helyre Gulácsiék, amit nem egyszerű megérteni.

Minden elismerést megérdemel Gulácsi Péter és csapata, az RB Leipzig. Tíz forduló elteltével a lipcsei csapat 24 ponttal áll az 1-2. helyen úgy, hogy mindössze hat gólt kaptak és még veretlenek. Ennek hatására a bukik már a dobogón látják őket 24 forduló múlva is, ami véleményünk szerint egy durván elhibázott tévképzet.

Melyik csapat végez a dobogón?
Bayern München -
Borussia Dortmund 1.20
RB Leipzig 1.50
Bayer Leverkusen 5.00
Hertha Berlin 8.00
Hoffenheim 8.00
Borussia Mönchengladbach 12.00

Talán azt leszögezhetjük, hogy a Bayern Münchent és a Borussia Dortmundot jelenleg ki kell emelni a ligából, a két csapat szinte kibérelte a dobogó felső fokait. Utánuk azonban következik egy kisebb üresedés, a bronzéremért többen is harcba indultak. A Bayer Leverkusen és a Borussia Mönchengladbach gyenge szezonkezdete ráadásul lehetőséget nyújt az olyan csapatoknak, mint mondjuk a Hertha vagy a Hoffenheim. A fogadóirodák szerint azonban tökéletesen egyértelmű, hogy a Lipcse lesz a harmadik.

Arra példát, hogy egy kiscsapat ilyen jól kezdjen, utoljára 2010/11-ben láthattunk, akkor a Mainz állt 8-0-2-vel, 24 ponttal a második helyen, hat pont fórral a Hoffenheim előtt. A maradék 24 körben azonban "csak" 34 pontot gyűjtöttek a piros-fehérek, így végül negyedik helyen végeztek.

De több hasonló eset is volt, ahol a kisebbnek számító csapat 20-22 ponttal indult, ám a végén még az első ötbe sem mindig fértek be.

A szorzók alapján a Leverkusennek van a legnagyobb esélye befogni a Lipcsét, noha nekik mondjuk nagyobb esélyük van továbbjutni a Bajnokok Ligája-csoportkörből, mint a Mönchengladbachnak. Azt se felejtsük el, hogy Gulácsiéknak most jönnek még csak a nehezebb meccsek, hiszen az őszi szezonban nem találkoztak még a Bayernnel, a Herthával, a Leverkusennel, a Schalkéval és a Kölnnel sem.

Véleményünk szerint mindenképpen érdemes megvárni a Leverkusen BL-meccseit, ugyanis ha kiesnek, egyértelműen favoritok lesznek a harmadik helyért. Ám ettől függetlenül is úgy hisszük, nincs az a körülmény, érv vagy faktor, ami miatt 10 fordulót követően ilyen kicsi szorzója legyen egy újonc gárdának a dobogóra.

2016-11-18;54
2016-11-19;54
2016-11-20;54
210225