Kosárlabda

Nem hibázhat a Körmend

A vasiak Belgiumba, a Limburg otthonába hivatalosak kedden, a FIBA Euro Cup csoportkörének negyedik fordulójában.

Fontos meccs előtt a Körmend. - Fotó: Vágvölgyi Bálint - bb1.hu

Limburg-Körmend

Papíron ismét egy nehéz mérkőzés következik a Körmend számára, hiszen ezúttal is idegenben, Belgiumban lép pályára. Ugyanakkor a vasi együttes hazai pályán pazar játékkal, kereken 100 pontig jutva, 15 egységgel győzte le a Limburg gárdáját a FIBA Euro Cup csoportkörének első fordulójában, vagyis bőven van ok a bizakodásra magyar részről.

A bordó-feketék ráadásul nem is hibázhatnak, persze, ha tovább akarnak jutni, hiszen a belgák elleni győzelmet követően kétszer is kikapott Teo Cizmic együttese a negyedik számú európai kupasorozatban, avagy győzelmi kényszerben utaztak nyugatra Ferencz Csabáék.

"Itt az egyik nagy esélyünk arra, hogy végre idegenben is mérkőzést tudjunk nyerni a nemzetközi kupasorozatban. Ami természetesen a továbbjutás szempontjából sem mellékes, mert akkor sokkal jobb helyzetből várhatnánk a hátralévő meccseket. Azon leszünk, hogy nyerni tudjunk. A dolgunkat nehezíti, hogy Devon Saddler nem játszhat, néhány napot biztosan ki kell hagynia sérülése miatt. A Limburg játéka elég hullámzó, a hazai mérkőzésen már megtapasztaltuk, hogy milyen gyorsak is tudnak lenni, emiatt nekünk arra kell törekednünk, hogy kontrolláljuk a mérkőzést. Okosan kell játszanunk, nem lehet annyi eladott labdánk, mint legutóbb a Pécs ellen. Kulcsfontosságú lesz, hogy védekezésben meg tudjuk jól oldani azokat a dolgokat, amiket elterveztünk" - nyilatkozta Teo Cizmic a körmendiek mestere a bb1.hu-nak.

A formákat alapul véve egyébként a Körmendnek áll a zászló, hiszen a vasiak a két FIBA Euro Cup vereségüket leszámítva veretlenek, az NB I-ben négyből négyet nyertek, szombaton a Pécs együttesét múlták felül 10 egységgel. A belgák ugyanakkor roppant pocsék formában vannak, zsinórban már nyolc (!) elveszített mérkőzésnél járnak és mind a nemzetközi porondon, mind hazájuk bajnokságában utolsók.

A bukmékerek szerint a vasi csapat behúzza a mérkőzést, ugyanis a körmendi sikerre 1.55-szörös, míg a hazaira 2.40-szeres pénzt fizetne ki a    . A magyar online fogadóiroda a hendikep határt 3,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 173,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Limburg Körmend
2.40 1.55