La Liga

Luis Suárez megint beleharapott egyet a tisztességbe

Logikus, de nem éppen fair tett volt, amit az uruguayi zseni tett a Sevilla elleni utolsó percben.

Vasárnap este a Barcelona együttese 2-1-re verte a Sevillát egy igencsak nehéz mérkőzésen, ezzel maradt a Real Madrid nyomában. A közelgő El Clásico különösen fontos lesz a végelszámolás tekintetében, így a mérkőzést semmiképpen sem akarja kihagyni Luis Suárez eltiltás miatt - ezért pedig tett is.

A mérkőzés góljai

A Sevilla elleni találkozót úgy várta az uruguayi klasszis, hogy négy sárgája volt, vagyis a következőt követően egy mérkőzést mindenképpen ki kell hagynia. A 89. percben aztán látványosan nem értett egyet Jaime Latre játékvezetővel, amiért a spori lappal figyelmeztette őt. Suáreznek így nem a nehéznek ígérkező Sociedad elleni mérkőzést és nem is a Real elleni derbit kell majd kihagynia, hanem a Málaga elleni hazai bajnokit.

"Jó dolog ez a sárga lap nekem. Így az azt követő két nehéz mérkőzésen biztosan játszhatok" - mondta igencsak beszédesen Suárez.

Néhány évvel ezelőtt José Mourinhót már példásan megbüntették, amiért két játékosát, Sergio Ramost és Xabi Alonsót és második sárgával való kiállításra buzdította egy tét nélküli mérkőzést megelőzően.

Kérdés, hogy a nyilvánvalóan szándékos eltiltást követően Suárezt megbünteti-e a liga.

Barcelona Döntetlen Real Madrid
1.96 3.80 3.40