Darts

Mindenhol a papírforma érvényesül?

Vasárnap délután a negyeddöntős küzdelmekre kerül sor Glasgow-ban, a World Seris of Darts nagydöntőjében.

Ahogyan azt megjósoltuk, a legjobb 16 között jó néhány mérkőzésen borult a papírforma, így a negyeddöntőben csak egy olyan párosítás lesz, ahol két kiemelt néz farkasszemet. Ez a két játékos Adrian Lewis és Dave Chisnall, akik összecsapását már korábban górcső alá vettem, most pedig lássuk a többi meccset, melyek esetében az a kérdés, hogy vajon melyik nem kiemeltnek sikerül meglepetést okoznia? Tavaly a sztárok uralták a tornát, az elődöntőkbe a négy legmagasabban kiemelt játékos jutott be, vagyis Phil Taylor, Adrian Lewis, Michael van Gerwen és Peter Wright. Miután mind a négyen versenyben vannak még, így akár ez meg is ismétlődhet, bár Lewis-t mi nem várjuk oda. 

Van Gerwen-Whitlock, Van de Pas-Taylor, Cullen-Wright
Hatharom-tipp: Van Gerwen + Taylor + Wright
TippmixPro @ 1.60

A világelső van Gerwen ellenfele az a Simon Whitlock lesz, akivel az elmúlt két major tornán szintén összefutott. Az ausztrál Varázsló mindkét esetben remekül játszott, az Eb-n döntő legre tudta kényszeríteni a hollandot, győznie viszont nem sikerült. Egyre jobb formában van Whitlock, de iszonyatosan frusztráló lehet számára, hogy az elmúlt 15 összecsapásukból 13-at elveszített, kiemelt versenyen pedig 2011-ben a világbajnokságon tudta legutóbb legyőzni a kopasz "szörnyet". Ugyan nem kezdett most annyira erősen van Gerwen, elsősorban a kiszállóknál szenvedett, de így is sikerült nyernie. A negyeddöntőben már 10 nyert legig tart a küzdelem, nehéz elképzelni, hogy egy ilyen hosszú meccsen borítani tudja a papírformát a rutinos ausztrál. 

Hasonló a helyzet Benito van de Pas és Joe Cullen esetében is. Két borzasztó tehetséges játékosról beszélünk, akik egyre többször ráncigálják meg a nagy bajszát, de kérdés, hogy egy ilyen hosszabb küzdelemben is képesek-e erre? Mindketten 6-5-re nyertek, előbbi James Wade-et, utóbbi a világbajnoki címvédő Gary Andersont ütötte ki. A holland most Phil Taylorral, míg az angol egy újabb hazai játékossal, Peter Wrighttal találkozik. Van de Pas a veszélyesebb, ráadásul a stoke-i legendát nem különösebben szeretik Glasgow-ban, de Taylort ez inkább már felspannolja, szóval szerintünk itt nem fog meglepetés történni. A másik mérkőzés már érdekesebb, elég sokszor találkoztak idén, szám szerint hétszer, amiből hatot Wright nyert meg, viszont éppen a legutóbbi meccsüket az angolnak sikerült. Két major versenyen is összefutottak, a UK Openen 10-7-re, a World Matcplayen pedig 10-5-re nyert a skót. Ez alapján egyértelműen "Snakebite" a favorit, de Cullen tornáról-tornára gyűjti a tapasztalatot, és egy Anderson-skalpra már elegendő is volt. Ettől függetlenül úgy gondoljuk, hogy két nagy győzelem most még nincs benne a kezében.

A második körös mérkőzések statisztikája:

World Series of Darts, negyeddöntők - a   szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
14:00 Adrian Lewis-Dave Chisnall 1.80 1.80
15:00 Michael van Gerwen-Simon Whitlock 1.08 5.25
16:00 Benito van de Pas-Phil Taylor 4.30 1.14
17:00 Joe Cullen-Peter Wright 2.90 1.30