Kétilabda

Kiütéssel nyert a FTC és továbbjutott

A Ferencváros női kézilabdacsapata 13 góllal győzött Lipcsében a Bajnokok Ligája B csoportjának negyedik fordulójában, s vasárnapi sikerével biztosította továbbjutását.

Az FTC az első fordulóban elhozott egy pontot Szkopjéból, majd hazai pályán kilenc góllal legyőzte az Asztrahanocskát, bő egy hete pedig néggyel a lipcseieket.

A vasárnapi mérkőzés első félidejében nagyszerű teljesítményt nyújtott, türelmesen játszott, eredményesen védekezett, a támadásokat pedig többnyire magabiztosan fejezte be. A 6. percben két (1-3), a 11.-ben pedig már négy góllal (2-6) vezetett. Ez a különbség aztán jórészt meg is maradt, s bár egyszer két gólra felzárkózott a Lipcse, a hajrában az FTC megint felpörgött, és megnyugtató, hatgólos előnyre tett szert. A szünet után sem változott a játék képe, a magyar csapat továbbra is határozottan és célratörően kézilabdázott, ennek eredményeként fokozatosan nőtt a különbség. A végére 13 gól lett a két csapat között, mellyel a ferencvárosi lányok bőven túlszárnyalták a bukmékerek várakozásait. A háromgólos FTC-sikerre 1.70 körül fizetett a    .

Az FTC ezzel a sikerrel biztosította a továbbjutását a középdöntőbe, jövő vasárnap pedig a Vardar Szkopjét fogadja.

B csoport, 4. forduló:
HC Leipzig (német) - FTC-Rail Cargo Hungaria 17-30 (8-14)