NB I

Óriásit égett a Fradi, kiütéssel győzött a Vidi

Hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Ferencváros, a Videoton viszont 4-0-lal hozta a kötelezőt az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

A forduló meglepetését a Ferencváros szolgáltatta, miután hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Paks ellen. Eleinte visszafogott iramban, szinte eseménytelenül csordogált a játék, majd negyedóra elteltével a vendégek megszerezték a vezetést: egy gyors ellentámadás végén egy visszafejelt labdát Hahn János lőtt kapura, Michal Nalepa rosszul ért bele, így a kapuban kötött ki. A folytatásban lendületbe került az FTC, számos kisebb-nagyobb helyzetet kidolgozott, de mindegyik kimaradt, részben Kemenes Szabolcs remek védéseinek köszönhetően. A második felvonás is kihagyott ferencvárosi lehetőségekkel kezdődött, majd az 56. percben Koltai Tamás közeli lövésével növelte előnyét a Paks. Ettől némileg visszaesett a hazaiak lendülete, ám a hajrában új erőre kaptak, Busai Attila találatával szépítettek, teljesen beszorították ellenfelüket, ám egyenlíteni nem tudtak. 

A Videoton viszont nem hibázott, 4-0-lal könyedén győzte le az utolsó előtti Gyirmótot. Óriási gyirmóti védelmi hibával indult a találkozó: Sebők kapus a hátragurított labdát Scepovicba bombázta, a lecsorgó labdát pedig Feczesin juttatta az üres kapuba. Szinte azonnal jött volna az egyenlítés is, ám a vendégek két veszélyes lövésénél nagyokat védett Kovácsik. A második negyedóra legelején növelte előnyét a Videoton, amikor Feczesin beadását Scepovic belsőzte a kapuba. A folytatásban is többet birtokolta a labdát a székesfehérvári együttes, és Feczesin révén háromgólosra növelte előnyét. A Gyirmót Sallói jóvoltából kapufáig jutott, szépíteni azonban a szünetig nem tudott. A második félidő ötödik percében büntetőhöz jutottak a hazaiak, miután Feczesint fellökték a tizenhatoson belül, ám a sértett lövését Sebők kivédte. Így is néhány percig maradt csak háromgólos a fehérvári vezetés, mert egy mintaszerű támadás végén Scepovic fejjel megszerezte a hazaiak negyedik találatát. A meccs utolsó félórájában a Videoton kényelmesen tartotta előnyét, miközben a Gyirmót a szépítő találatért küzdött. A vendéggólhoz Sallói járt a legközelebb, de lövése másodszor is a kapufán csattant. Végeredményben a hazaiak ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek, a sima győzelmüket oldalunk is megjósolta. A minimum kétgólos sikerükre 1.90-szeres pénzt fizetett a    -nál.

A többi mérkőzésen, a DVSC hazai pályán nem bírt el a Mezőkövesddel (0-0), míg a Haladás és az MTK szintén remizett, ám ott legalább egy-egy gól esett. A Videoton és a Paks mellett még a Honvéd tudta begyűjteni a három pontot, hazai pályán 2-0-ra győzte le a sereghajtó Diósgyőrt.

2016-11-05;212
209575