Darts

A Varázslóval, a Haverral és Big Bennel támadunk

Szombat délután nyolc mérkőzéssel kezdetét veszi a World Series Of Darts nagydöntője, mi pedig három tippel indulunk harcba a bukmékerek ellen.

Az első kör rangadója

Már az első körben pazar mérkőzéseket láthatunk, Mensur Suljovic és Robert Thornton esetében például két top 10-es játékos feszül egymásnak. A sógorok kiválóság a múlt héten élete tornáját futotta az Európa-bajnokságon. Egészen a fináléig menetelt, többek között Phil Taylort búcsúztatva. Végig nagyon magas színvonalú játékot nyújtott, így abszolút megérdemelte, hogy döntőt játsszon, ami egyébként pályafutása első major fináléja volt. Ezzel nagy lépést tett a jövő évi Premier League szereplés felé. Thornton éppen az ellentéte, ő az idei tragikus teljesítményével inkább kijátszotta magát a tíz fős elit mezőnyből. Nem tudott megújulni hazai közönség előtt sem, a World Grand Prix után - ahol címvédőként indult - az Eb-n is az első meccsén búcsúzott. Októberben kétszer futottak össze és mindkét alkalommal Suljovic győzött. Nem kérdés, hogy az osztrák a favorit, egyedül az tántorít el minket a fogadástól, hogy nem tudni miként dolgozza fel a néhány nappal ezelőtti hatalmas sikert. 

Az első kor legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Két fiatal tehetség, Benito van de Pas és Michael Smith is összeméri a tudását. Néhány éve még a junior világbajnokságon gyűrték egymást, és akkor a holland győzött. Smith-nek korábban jöttek a sikerek a profik között, de most már Big Ben is egyre komolyabb játékerőt képvisel, amit a világranglistán elfoglalt 15. helye is mutat. Az angol az utóbbi időben teljesen formán kívül dobál, kiesett a WGP, az Eb és a PDC German Darts Championship első körében, illetve nem tudta kvalifikálni magát a Grand Slamre. A 128-as táblán kikapott még két Players Championship állomáson is, szóval hat torna óta nem tudott meccset nyerni, ami ranglista 11.-ként elég frusztrálóan hat rá. Ugyan az Eb-n van de Pas sem brillírozott, de 1.70-ért akkor is tenni kell a fejben teljesen szétesett angol ellen. 

Benito van de Pas-Michael Smith
Hatharom-tipp: Van de Pas jut tovább
TippmixPro @ 1.70

Az első kör tutijai

Olyan klasszisok is színpadra lépnek még, mint Simon Whitlock, Brendan Dolan és Daryl Gurney. Előbbi kettő éppen egymás ellen játszik majd, és hasonló cipőben eveznek. Mindketten voltak a jelenleginél sokkal előkelőbb helyen a ranglistán, ám az utóbbi időben nem képviselnek már annyira ütős játékerőt. Dolan még mindig nem tudott megállni a lejtőn, az ausztrál Varázsló viszont igen, sőt elkezdett felfelé kúszni. Egyértelműen Whitlock van jobb formában, így neki szavazunk bizalmat. A Havertól, vagyis Gurneytől is továbbjutást várunk. Az ujjsérülése után remek formában tért vissza, a rutintalan Josh Payne legyőzése nem szabadna, hogy gondot okozzon számára. Az angol játékos ugyan nyert idén egy Players Championship tornát, de nagy színpadon semmi tapasztalata nincs

Dolan-Whitlock, Gurney-Payne
Hatharom-tipp: Whitlock + Gurney
TippmixPro @ 1.96

World Series of Darts, első kör - a    szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
14:00 Max Hopp-Cristo Reyes 2.20 1.55
14:30 Benito van de Pas-Michael Smith 1.70 1.96
15:00 Jelle Klaasen-Kim Huybrechts 1.60 2.10
15:30 Brendan Dolan-Simon Whitlock 2.60 1.40
16:00 Mensur Suljovic-Robert Thornton 1.45 2.45
16:30 Joe Murnan-Joe Cullen 2.35 1.45
17:00 Gervyn Price-Steve Beaton 1.60 2.05
17:30 Daryl Gurney-Josh Payne 1.40 2.55