Jégkorong

A döntőért játszik jégkorong-válogatottunk!

A Hokihét keretén belül szombaton Dániával mérkőzik meg a magyar jégkorong-válogatott a Tüskecsarnokban.

A dánok ellen már nehezebb feladat vár válogatottunkra. - Fotó: Mudra László - MJSZ

Győzelemmel kezdték hazánk fiai az Euro Ice Hockey Challange tornát, hiszen csütörtökön 2-1 arányban győzték le Lengyelországot. A dánok is jól rajtoltak, a skandinávok ugyanakkor már két találattal, 3-1-re tudták nyerni a lengyelek ellen.

A háromesélyes fogadás szorzói -  
Magyarország Döntetlen Dánia
TippmixPro@2.55 TippmixPro@4.05 TippmixPro@2.05

Nagy tehát a tét szombat esti meccsen, hiszen a felek a torna fináléjáért lépnek jégre, amit Sofron Istvánék várnak fittebben, hiszen amíg a dánok a lengyelekkel mérkőztek pénteken, addig válogatottunk szabadnapján egy könnyed edzésen vett részt. A mieink kispadján ezúttal sem Rich Chernomaz irányít majd, hiszen szövetségi kapitányunk a világbajnokságra készülő U20-as válogatott mellett dolgozik majd, így segítői meccselnek a skandinávok ellen is.

Ez bejött csütörtökön, reméljük bejön szombaton is, ugyanakkor nem lesz egyszerű dolga Rajna Miklóséknak, hiszen egy nagyon fiatal, ugyanakkor roppant energikus csapattal érkeztek a piros-fehérek Budapestre, amit pénteken bizonyítottak is a skandinávok. A vendégek kerete tele van tehetségesebbnél tehetségesebb hokisokkal, akik közül tizenöten hazájuk bajnokságában, hárman az SHL-ben, míg kapusuk, Sebastian Dahm, az EBEL-ben hokizik.

A magyar válogatott kerete Dánia ellen
Kapusok: Hetényi Zoltán (Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Bálizs Bence (MAC Budapest)
Védők: Orbán Attila (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Sagert Kalvin (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Vokla Roland (MAC Budapest), Pozsgai Tamás (MAC Budapest), Mestyán István (MAC Budapest), Kovács Bronson Zoltán (MAC Budapest), Kiss Dániel (UTE), Wehrs Kevin (Villach)
Csatárok: Csányi Karol (UTE), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Kovács Csaba (MAC Budapest), Könczei Áron (MAC Budapest), Nagy Gergő (MAC Budapest), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Terbócs István (MAC Budapest), Hári János (Leksand), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Vas János (Fehérvár AV19), Bodó Christopher (Fehérvár AV19), Orbán Brance (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19)

 

 

 

A torna szabályai miatt elég egyértelmű a helyzet szombat este: amely válogatott nyer, az megy a döntőbe, míg a vesztes a bronzért játszik vasárnap. Emiatt roppant szoros mérkőzésre van kilátás, valami hasonlóra, mint amit szinte napra pontosan egy éve produkáltak a felek Norvégiában, akkor a skandinávok csak büntetőkkel tudták legyőzni a magyar válogatottat.

Ezúttal Vas Jánosék lesznek a pályaválasztók, így a bukmékereknél abszolút 50-50 a szombati ütközet, a     háromesélyben 2.55-szörös pénzt kínál a mieinkre, míg a dánokra 2.05-szörös szorzón fogadhatunk. A fogadóiroda a hendikep határt 1,5-nél állapította meg, míg a gólok számát illetően 4,5-nél húzta meg a vonalat.

Ázsiai hendikepes és a gólok számára történő fogadás szorzói -  
Magyarország +1,5 Dánia -1,5 Gólok száma 4,5 alatt Gólok száma 4,5 felett
TippmixPro@1.30 TippmixPro@2.85 TippmixPro@2.15 TippmixPro@1.55