Német foci

Öt-hat ügynök hívott már - Dárdai Pál

  • ivan

Német sajtóhírek szerint a Wolfsburg kinézte magának a Herthát irányító magyar trénert, aki viszont továbbra is a berlini csapatra szeretne fókuszálni.

Ahogy az várható volt, a Hertha várakozáson felüli szereplése nem csak a berlini klubnak, hanem a nagycsapatot irányító Dárdai Pálnak is jót tesz, hiszen a magyar szakember munkásságára egyre többen figyelnek fel Európa-szerte. A német Kicker csütörtökön már arról írt, hogy a tavalyi évben a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig menetelő Wolfsburg szemelte ki magának Dárdait. A Farkasok nagyon rosszul kapták el a szezonrajtot, hiszen a bajnokságban 9 forduló után osztályozós helyen állnak, mindössze egyetlen győzelmet arattak idáig, érhetően szeretnének ezen javítani.

Bár a lap szerint a Wolfsburg hajlandó lenne a zsebébe nyúlni Dárdai miatt és a tréner 700 ezer eurós fizetését is megemelné, mégis kevés a valószínűsége, hogy szezon közben sikerül megszerezniük a magyar szakembert.

"A Herthánál dolgozom, a szívem a klubé. Szerződésem van és feladatom Berlinben. Az tény, hogy egy edző nem vagy ritkán tud egy csapatnál 15 éven át maradni, épp ezért mindig keményen kell dolgozni, hogy mindig a lehető legjobb szerződést kapd meg. 5-6 ügynök felhívott már, és anyagilag kecsegtető lehetőségekről beszéltek. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Tavasszal le fogok ülni Michael Preetz sportigazgatóval, és tárgyalunk. Ha mindenki elégedett lesz utána, akkor maradok Berlinben" - idézi a 40 éves trénert már a Bild.

Dárdainak jelenleg szezon végéig szóló szerződése van a Herthával, ám nagy változásoknak kell beállni a csapat életében, hogy tavasszal ezt ne hosszabbítsák meg, lévén a fővárosiak történetük legjobb bajnoki rajtját produkálták.

A Kicker cikke egyébként külön kitér rá, hogy Dárdai a berlini klub élő legendája, és olyan kapcsolat köti a klubhoz, amelyre nincs példa a Bundesligában. A lap megjegyzi, hogy 286 Bundesliga-meccsen lépett pályára a Herthában, ami klubrekordnak számít és kiemeli, hogy 1999-ben visszautasította a Bayern München ajánlatát a berliniek kedvéért. Dárdait igazi berlininek írják le, és megjegyzik, hogy a tréner mindhárom fia a klub utánpótlás-csapataiban játszik, magát Palit pedig "brutálisan ambiciózusnak" titulálják.

Szóval a Hertha-drukkereknek nem igazán kell tartaniuk a kérőktől, Dárdait ismerve, ha rajta múlna még éveken át irányítaná a csapatot. A bajnokságban az 5. helyen álló kék-fehérek péntek este komoly rangadót vívnak a Borussia Mönchengladbach ellen. Bár a berliniek soraiból többen is hiányoznak majd sérülések miatt, a fogadóirodáknál esélyesebbek a győzelemre a zöld-fehéreknél. Ugyanakkor a Gladbach ellen nem igazán megy a csapatnak, a legutolsó hat egymás elleni tétmeccset egyaránt a Borussia nyerte.

Dárdaiék képesek lesznek pénteken megszakítani a sorozatot?

[2272382] 2016-11-04 20:30:00 Hertha Berlin - Mönchengladbachx
[2272382] 2016-11-04 20:30:00 Hertha Berlin - Mönchengladbachx;
210225

Tippelj a német meccsekre a Tippkirályban!