Kosárlabda

Nehéz mérkőzések előtt a magyar csapatok

Az Olaj Németországban lép pályára a BL-ben, míg az Alba a Chalont, a Sopron a Portót fogadja a FIBA Euro Cupban.

Az Alba Fehérvár a Chalon együttesét fogadja szerdán. - Fotó: Gémesi Balázs - bb1.hu

Ludwigsburg-Szolnoki Olaj

Ismét idegenben lép pályára a magyar aranyérmes a Bajnokok Ligájában, a Szolnoki Olaj ezúttal a német Ludwigsburghoz látogat. A bordó-feketék az elmúlt héten hazai pályán győzték le a Sassari együttesét a nemzetközi kupában, ám mégis rosszul hangoltak a hétközi meccsre Sztojan Ivkovicsék, hiszen óriási meglepetésre kikaptak a MAFC (!) otthonában a bajnokságban.

A németek ugyanakkor még rosszabb formában vannak, hiszen utolsó négy tétmérkőzésüket elveszítették, a Bajnokok Ligájában pedig még nyeretlenek. Ám nem szabad félvállról venni a Ludwigsburg együttesét, hiszen a hazai csapat tele van jobbnál jobb amerikai légióssal.

"A németek nagyon agresszív kosárlabdát játszanak, nyomás alatt tartják az ellenfelet egész pályán. Felkészült amerikai edzőjük van, kevés az igazán magas játékos a keretükben, viszont a többség nagyon atletikus. A Bajnokok Ligájában szerepelni egy rang, tisztában vagyunk vele, hogy idegenben nagyon jól kell játszani ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Nálunk egészséges mindenki, Kinney is elutazik velünk, átöltözik, az viszont majd csak a meccs előtt derül ki, hogy pár percre pályára is lép-e" - mondta Sztojan Ivkovics, a Szolnoki Olaj vezetőedzője a bb1.hu-nak.

A bukmékereknél a Ludwigsburg toronymagas esélyesnek számít, hiszen a     kétesélyben a hazai sikerre mindössze 1.04-szeres, míg a magyar győzelemre 6.50-szeres pénzt fizetne ki. A fogadóiroda a hendikep határt 13,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 149,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Ludwigsburg Szolnoki Olaj
1.04 6.50

Alba Fehérvár-Chalon/Saone

Második győzelmére és előzésre készül az Alba Fehérvár szerdán a Chalon/Saone együttese ellen. Ám ez abszolút nem lesz egyszerű Branislav Dzunic együttesének, hiszen a francia csapat jó erőkből áll, ráadásul az utóbbi hetekben nem tud hibázni, a FIBA Europe Cupban például a vendégek mindkét meccsüket magabiztosan nyerték meg.

Ugyanakkor a magyar gárdára sem lehet panasz mostanság, hiszen jól megy a kék-fehéreknek, legutóbb a Jászberényt győzték le a magyar bajnokságban, míg a nemzetközi kupában a Brussels hajtott fejet Székesfehérváron, míg a Benfica otthonában csak hosszabbítás után, szerencsétlen körülmények között kapott ki az Alba.

"Örülök, hogy indulunk a nemzetközi kupában, a FIBA Europe Cup sorozaton, komoly ellenfelekkel találkozunk. Az Chalon nagyon jó csapat, a legerősebb a csoportban, ezzel együtt is bízom a sikerben, úgy gondolom, hazai pályán bárkit megverhetünk" - nyilatkozta Luka Markovics az albakosar.hu-nak.

A fogadóirodák szerint sima mérkőzésre van kilátás, és még idegenben is toronymagas esélyes a francia gárda, hiszen a hazaikra 2.95-szörös, míg a vendégekre 1.30-szoros szorzót kínál a    . A bukméker a hendikep határt 6,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 161,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Alba Fehérvár Chalon/Saone
2.95 1.30

Sopron-Porto

Amilyen szoros meccset játszott a Sopron a Nanterre együttesével a FIBA Europe Cup csoportkörének első fordulójában, olyan simán kapott a második játéknapon az Antwerpen otthonában. Ugyanakkor az NB I-ben sikerült javítania Sabáli Balázsnak, hiszen a soproni csapat 24 ponttal gyűrte le a Vasas együttesét vasárnap.

A Porto is hasonló előjelekkel várja a szerdai mérkőzést, hiszen amilyen jól teljesít hazája bajnokságában, olyan pocsékul a nemzetközi kupában. A luzitánok a Nanterre és az Antwerp ellen is nyolcpontos vereséget szenvedtek, míg szombaton 49 (!) pontos győzelmet aratta a leggyengébb élvonalbeli portugál gárdával szemben.

"Az egyik csapat megszerzi első győzelmét - ez az, ami biztos. A Porto egyik nemzetközi mérkőzésén sem játszott alárendelt szerepet. Hazai pályán az Antwerptől kapott ki, azon a mérkőzésen még végig zónázott, valószínűleg nem ismerték eléggé az ellenfelet. Franciaországban pedig nagy hátrányból jöttek vissza, és csak a végjátékban veszítettek. Öt légiósuk van, három amerikai, egy spanyol és egy szerb. Közülük Brad Tinsley valószínűleg még most sem léphet pályára sérülés miatt. Ellenfelünkről tudni kell, hogy sok blokk-kifutásból játszanak, elsősorban a nem magas, de jó dobókészséggel rendelkező játékosok tudását próbálják kihasználni, illetve a magasemberek, akik nem extra dobók kívülről, a palánk alatt próbálnak minél hatékonyabbak lenni. Védekezésben próbálnak agresszívak lenni, megállítani a labdás embert – egy rakkolós ellenfélről van szó, amely ellen nem lehet egy percre sem figyelmetlennek lenni, mert könnyen vissza tudnak jönni a meccsbe. Tavaly meglepetésre megnyerték a bajnokságot a Benfica ellen, idén megnyerték a Szuperkupát szintén a Benfica ellen, ugyanakkor a bajnokságban pont a Benficától van az egyetlen vereségük, így állnak három győzelemmel a harmadik helyen. Bízom benne, hogy meg tudjuk nyerni a találkozót, és abban is bízom, hogy irányítónk, Jay Threatt pályára léphet - ő sarokgyulladás miatt hagyta ki a Vasas elleni bajnokit. Ilyen előjelekkel indulunk, szeretnénk megszerezni az első sikerünket hazai pályán" - nyilatkozta Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője a bb1.hu-nak.

A bukmékerek a Sopront hozták ki favoritnak, hiszen a magyar gárdára 1.40-szeres, míg a vendégekre 2.50-szeres szorzót kínál a    . A fogadóiroda a hendikep határt 4,5-nél állapította meg, míg a pontok számát illetően 155,5-nél húzta meg a vonalat.

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
Sopron Porto
1.40 2.50