Tenisz

Bravúr kell Babostól a továbbjutáshoz

  • Cesc18

A magyar játékos csütörtök reggel a kínai Shuai Zhang ellen lép pályára a Bajnokok Tornája második csoportmeccsén.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Babos Tímea számára nem ért véget a szezon a világbajnokságon, Carla Suárez-Navarro visszalépésével ugyanis indulhat a Csuhajban zajló Bajnokok Tornáján. Kedden a magyar származású, svájci színekben induló Bacsinszky Tímea ellen már le is játszotta az első mérkőzését. Sajnos nem sikerült valami jól a bemutatkozás, 81 perc alatt 6:4, 6:2-es vereséget szenvedett.

"Nem lehetek szomorú, hiszen ez a verseny már bónuszt jelent számomra. Pozitívan fogom fel az egészet, hiszen az utolsó pillanatban derült ki, hogy játszhatok. Van még egy meccs a csoportkörben, lehet, hogy az utolsó mérkőzésem lesz ebben a szezonban. Megpróbálok mosolygósan, de küzdősen teniszezni! Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég” – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Ki nyeri a mérkőzést?
Shuai Zhang Babos Tímea
TippmixPro @ 2.35 TippmixPro @ 1.45

Timinek a továbbjutáshoz két játszmában kellene legyőznie azt a Shuai Zhangot, aki az első mérkőzésén 6:1, 6:1-re verte Bacsinszkyt. A kínai elég kellemetlen stílusú játékos, az átlag ázsiai teniszezőkhöz képest nagyobb ütőerővel bír, de az igazi erőssége, hogy jól tudja mozgatni az ellenfeleit. A US Open utáni időszak elég jól sikerült Zhangnak, két tornán is elődöntőzött, illetve volt egy negyeddöntője. Hazai pályán nagyon tud küzdeni, szóval messze nem az a papírforma, hogy Timi 2-0-ra nyer. Annak ellenére, hogy 2012-ben 6:3, 6:3-ra verte a kínait, viszont akkor Zhang még 100-on kívüli teniszező volt.

Egyébként, ha a soproni kiválóságunknak sikerülne szettveszteség nélkül abszolválni ezt a találkozót, akkor mindenki a csoportban 2-2-es szettaránnyal állna, tehát a játékarány döntene arról, hogy ki jut tovább az elődöntőbe.